Kireçlenmeye fizik tedavi iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Kireçlenmeye fizik tedavi iyi gelir mi?
  2. Sırtta kireçlenme olur mu?
  3. Boyun kireçlenmesi için ne yapılır?
  4. Boyunda kireçlenme olduğu nasıl anlaşılır?

Kireçlenmeye fizik tedavi iyi gelir mi?

Kireçlenme hastalığında fizik tedavi yöntemi de sıklıkla kullanılmaktadır. Fizik tedavisi hastaya bir rahatlatma yaşatır fakat kalıcı bir çözüm yolu değildir. Kireçlenme hastalığının ilerlemesi, fizik, enjeksiyon ve ilaç tedavisinin yetersiz gelmesi halinde son yöntem olarak cerrahi tedavi uygulanmaktadır.

Sırtta kireçlenme olur mu?

Beldeki kireçlenme, boyun ve sırttaki kireçlenmeleri tetikler. Belde bir ya da iki omurda kireçlenme ortaya çıkmışsa, diğer üç omura binen yük de artar. Bu durum nedeniyle, omurların dayanıklılığının azalmasıyla kayma ya da omurga kanalında darlık oluşabilir.

Boyun kireçlenmesi için ne yapılır?

Boyun egzersizleri ile hareketleri mümkün olduğunca normale getirmeye çalışılır. Hareket derecesi giderek artırmaya çalışmak gerekir. Ağrı kesici ve antienflamatuar ilaçlar bu aşamada yararlıdır. Gerekli görülürse fizik tedavi uygulanır.

Boyunda kireçlenme olduğu nasıl anlaşılır?

Kireçlenme boyunda kendini gösterdiğinde;baş ağrısı ve boyun ağrısı, kola yayılan ağrı, boyunda tutukluk, kolda güçsüzlük - hissizlik - yanma - batma, ellerde zayıflık - beceri azalması - uyuşma - karıncalanma, kulak çınlaması, baş dönmesi ve bulanık görme gibi belirtilere neden olabilir.