En hızlı koşan futbolcular kaç km?

İçindekiler:

  1. En hızlı koşan futbolcular kaç km?
  2. Dünyanın en yavaş hayvanı hangisi?
  3. Dünyanın en tembel hayvanı adı nedir?
  4. Salyangoz nasıl çoğalır?

En hızlı koşan futbolcular kaç km?

Cristiano Ronaldo – 38,6 km/s Portekiz milli takımı ile İspanya arasında oynana maçta Ronaldo, daha önce Robben'e ait olan rekoru kırdı. O dönemde 33 yaşında olmasına rağmen dünyanın en hızlı futbolcusu oldu. Resmi rekorlara göre Ronaldo'nun bu maçta ulaştığı en yüksek hız saatte 38,6 kilometreydi.

Dünyanın en yavaş hayvanı hangisi?

Dev kaplumbağa dünyanın en yavaş sürüngenidir ve dünyanın en yavaş hayvanlarından biridir. 190 yıllık bir yaşam süresiyle, acele etmiyor. Ayrıca 300 kg ağırlığında bu hayvanın kilosuna göre yavaş etmesi oldukça doğaldır. Koala ayıları Avustralya'ya özgüdür ve tembel oldukları kadar çok sevimli ve çok yavaştır.

Dünyanın en tembel hayvanı adı nedir?

Opossum. En tembel hayvanlar listemize opossumlar ile devam ediyoruz. Gece yaşayan hayvanlar olan opossumlar günün 18 ila 20 saatini uykuda geçirirler. Buldukları her karanlık ve ıssız yerde pinekleyebilme marifetleriyle tanınan opossumlar yalnızca Kuzey Amerika kıtasında yaşıyorlar.

Salyangoz nasıl çoğalır?

Salyangozlar, hem erkek hem de dişi üreme organına sahip erdişidir. Karşılıklı olarak birbirlerini dölleyen salyangozlar, yumurta ile ürerler. Salyangozlar genellikle Mayıs ayında yüz yüze gelerek çiftleşirler. Her yıl çiftleşmeye gerek duymadan, bir kez çiftleşme ile birkaç yıl yumurta bırakabilmektedirler.