Vergi ihbar ikramiyesi nedir?

İçindekiler:

  1. Vergi ihbar ikramiyesi nedir?
  2. Vergi kaçakçılığı cezası ne kadar?
  3. Şikayet edenin kimliği açıklanır mı?
  4. Vergi kaçakçılığı suçları hangi suç türüdür?
  5. 155 e verilen ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Vergi ihbar ikramiyesi nedir?

Gerekli şartları taşıyan ve somut bilgi ve belgelerle desteklenen ihbar dilekçeleri incelemeye sevk edilmekte ve düzenlenen rapor sonucunda, ihbarcının katkısı dikkate alınarak tahakkuk eden vergi ve vergi ziyaı cezası tutarı üzerinden  oranında ihbar ikramiyesi ödenmektedir.

Vergi kaçakçılığı cezası ne kadar?

Aşağıdaki şekillerde işlenen vergi kaçakçılığı suçlarının cezası 18 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıdır (VUK md.359/a-1 ve 2):

Şikayet edenin kimliği açıklanır mı?

CİMER'e ihbar başvurusu yapılırken başvuru sahibi tarafından kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilmektedir. Gerekli hallerde CİMER yetkililerince de bu bilgiler gizlenebilmektedir. Şikâyet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenememektedir.

Vergi kaçakçılığı suçları hangi suç türüdür?

Vergi kaçakçılığı suçu, vergi kanunlarına göre tutulan veya düzenlenen ve saklanma/ibraz mecburiyeti bulunan defter ve kayıtların, fatura veya diğer belgelerin hukuka aykırı olarak düzenlenmesi, kulanılması, tahrif edilmesi, yok edilmesi; bu evrak ve kayıtlarda hesap ve muhasebe hileleri yapılması ile meydana gelen ...

155 e verilen ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Yapılan tüm ihbarların gerçek kabul edildiği 155 POLİS İMDAT HATTI'nda alınan ihbar sisteme geçilir ve gelen tüm ihbarlar gizlilik derecesiyle kayıt altına alınır ve ihbarı veren vatandaşın kimliği kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz. 155 Polis İmdat Hattı'na gerekli tüm bilgilerin verilmesi ve delillenip işlemin ...