Kordon kanı saklanması ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kordon kanı saklanması ne kadar?
  2. Kordon kanı neden saklanmalı?
  3. Kemik iliği kök hücre midir?
  4. Kök hücre ve ilik aynı şey mı?
  5. Kök hücre kaç yıl saklanır?
  6. Kemik iliği hangi kök hücre?

Kordon kanı saklanması ne kadar?

Kordon kanı ve/veya dokusunun -196˚C sıcaklıkta saklanması için yılda bir kez: YILLIK SAKLAMA ÜCRETİ alınır....Fiyat Bilgisi.
BioArchive SistemKonvansiyonel Sistem
Kordon Kanı İşleme Bedeli* ( Doğumdan sonra bir kez)5.000 TL2.750 TL
Yıllık Saklama Ücreti820 TL730 TL
1 satır daha

Kordon kanı neden saklanmalı?

Kordon kanı, hastalıklarının tedavisi için kök hücre nakline ihtiyaç duyan ya da duyacak olan hastalar için, kök hücre kaynağı olarak kullanılmak üzere saklanmaktadır.

Kemik iliği kök hücre midir?

Kemiklerimizin içindeki süngerimsi bir doku olan kemik iliği, kök hücre yönünden zengin olması nedeniyle önemli bir kaynaktır.

Kök hücre ve ilik aynı şey mı?

Kök hücreler, birçok dokuda bulunan ve değişerek vücudun diğer dokularını oluşturma yeteneğine sahip bir grup hücredir. Kemiklerimizin içindeki süngerimsi bir doku olan kemik iliği, kök hücre yönünden zengin olması nedeniyle önemli bir kaynaktır.

Kök hücre kaç yıl saklanır?

Sağlık Bakanlığı 2005 yılında yayınladığı “Kordon Kanı Yönetmeliği” inde otolog (kişiye özel) amaçlı kordon kanı saklama süresi 12 yıl olsa da -196 derecede sıvı azot ile saklandığında kaynaklar bilimsel olarak 25 yılın üzerinde bozulmadığını göstermiştir.

Kemik iliği hangi kök hücre?

Kök hücreler, kemik iliğinde bulunan ve tüm farklı kan hücrelerini oluşturan olgunlaşmamış hücrelerdir. İnsan bedenindeki tüm yapıların kökenini oluşturan ve kendi kendilerini hızla yenileme özelliklerine sahip olan kök hücreler, bazı kanser tipleri dahil birçok hastalığın tedavisinde umut olmaktadır.