Homojen Eko ne demek?

İçindekiler:

  1. Homojen Eko ne demek?
  2. Parankimal nodül ne demek?
  3. Parankim kalınlığı ne kadar olmalıdır?
  4. Karaciğer parankim ekosu grade 1 artması ne demek?
  5. Homojen ne demek tip?
  6. Tiroid parankim ne demek?

Homojen Eko ne demek?

Grup, içinde yer alan nesne veya verilerin tamamının veya çoğunun benzer veya aynı olduğu durumlarda homojen grup olarak tanımlanır. Madde dağılımı ve özellikleri her yerinde aynı olan kimyasal karışımlara da Homojen Karışım adı verilmektedir (örneğin: çözeltiler, alaşımlar, gaz karışımları, vb.).

Parankimal nodül ne demek?

Bir nodül, akciğer parankiminde (doku) bulunan ve çapı tanımı gereği 3 santimetreden az olan odaklanmış, az çok küresel, anormal radyolojik bir görüntüdür. Bir pulmoner mikro nodül, akciğerlerin bir bölgesinde bulunan çok küçük bir nodüldür.

Parankim kalınlığı ne kadar olmalıdır?

Bulgular: Ortalama parankim kalınlığı BT'de sağ böbrek için 18.68±5.41 mm, sol böbrek için 17.62± 4.55 mm olarak hesaplandı. DMSA sintigrafisinde ise ortalama parankim kalınlığı sağ böbrek için 15,27±3.30 mm, sol böbrek için 16.27± 3.89 mm olarak hesaplandı.

Karaciğer parankim ekosu grade 1 artması ne demek?

Grade 1 karaciğer yağlanması (hepatosteatoz): Karaciğerde hafif ekojenite artışı. Karaciğer ekojenitesi böbreğinki ile aynıdır. Grade 2 karaciğer yağlanması (hepatosteatoz): Karaciğerde orta derecede ekojenite artışı. Karaciğerdeki vasküler yapılar ve portal venin duvarı seçilemez.

Homojen ne demek tip?

Tıp dilinde homojen ne demek? Homojen, matematik, fen ve tıp alanlarında sıklıkla duyulan bir terimdir. Genel anlamda, birbiriyle aynı veya yakın özellikteki maddeleri tanımlamak için kullanılmaktadır.

Tiroid parankim ne demek?

Hashimoto tiroiditinde tiroid bezinin yapısı (parankim) heterojen özelliktedir. Tiroid bezine ultrason ile bakıldığında parankimi heterojen (düzensiz) ekojenitesi azalmış bulunur. Ultrasonografik incelemede yalancı nodüller (psödonodüller) hatalı bir şekilde gerçek nodül gibi görüntü verebilir.