Medyatik olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Medyatik olmak ne demek?
  2. Mevzu ne anlama gelir?
  3. Içtepiyle ne demek?
  4. Derekesine ne demek?
  5. Mahfaza ne demek?
  6. Adese ne anlama gelir?
  7. Adese ne iş yapar?
  8. Adese Arapça ne demek?

Medyatik olmak ne demek?

medyatik anlamı İletişim araçlarına özgü, iletişim araçlarıyla ilgili. 2. Medyada çok yer alan, çok tanınan, çok bilinen (kimse): "Tabiri caizse medyatik olanların adlarını duymuşlar elbette." -N. Meriç.

Mevzu ne anlama gelir?

Mevzu (Ar. موضوع ‎, 'yeni bir şey uydurmak, ihdas etmek'), و - ض - ع ‎ kökünden türemiş bir kelime olup hadis literatüründe İslâm Peygamberi'ne ait olmadığı halde onunmuş gibi gösterilen ve aktarılan söz anlamında bir terim olarak kullanılır.

Içtepiyle ne demek?

İçtepi, insanın hayvanlık evresinden kalma ve hayvansal yanında gittikçe güçsüzleşerek sürüp giden içgüdü kalıntılarıdır. Bir zamanlar ''iradenin denetimine girmeyen bir istek'' olduğu ileri sürülür ve “karşı gelinemez” olarak nitelenirdi.

Derekesine ne demek?

(ﺩﺭﻛﻪ) i. (Ar. dereke) (Maddeten ve mânen) Aşağı derece, aşağı seviye: Dârülbedâyi günden güne daha aşağılara inerek ismiyle taban tabana zıt bir derekeye düşmüş oldu (Hâlit Z.

Mahfaza ne demek?

a. İçinde küpe, yüzük, bilezik vb. değerli süs eşyalarının saklandığı kutu: “Kadife bir mahfazayı usulcacık karısının yastığının altına koydu.” -E. E. Talu.

Adese ne anlama gelir?

İçinden geçen paralel ışınları düzenli bir biçimde birbirine yaklaştıran veya birbirinden uzaklaştıran, camdan veya ışık kırıcı herhangi bir maddeden yapılmış, genellikle küresel yüzeylerle sınırlanmış saydam cisim, adese, lens.

Adese ne iş yapar?

Adese'ye Genel Bakış unvanıyla portföyündeki mevcut gayrimenkullerinden kira geliri elde etmeye, dahil olduğu gayrimenkul projelerini sürdürmeye ve duran varlıklarıyla ilgili gayrimenkul faaliyetlerine devam etmektedir.

Adese Arapça ne demek?

adese ~ عدسه adese ::: (a. i. c. : adesât) : 1) mercimek. 2) mercek. 3) dürbün, gözlük vesâire yapmaya yarayan mercimek biçimindeki cam.