Suya düşen telefon açılır mı?

İçindekiler:

  1. Suya düşen telefon açılır mı?
  2. Suya düşen telefon pirinçte ne kadar kalmalı?
  3. Suya düşen telefon açılmıyor ne yapmalıyım?
  4. Pirinç telefonun suyunu alır mı?
  5. Sıvı teması olan telefona ne yapmalı?
  6. Denize düşen telefonu ne yapmalı?
  7. Islanan telefon için ne yapmak gerek?
  8. Telefon pirincin içinde ne kadar kalmalı?
  9. Telefonu pirince koymak zarar verir mi?
  10. Sıvı teması telefon çalışır mı?
  11. Telefonda sıvı teması olduğu nasıl anlaşılır?
  12. Denize düşen akıllı telefon nasıl kurtarılır?
  13. Denize düşen telefon garantiye girer mi?

Suya düşen telefon açılır mı?

Telefonunuzu yetkili bir servise götürün. Servisler bazen suya düşen telefonları tamir edebiliyorlar ama telefonun ıslandığı gerçeğini gizlemeyin. Telefonu açmaya çalışmayın! Eğer bu işin eğitimini almadıysanız telefonu açmaya çalışmayın.

Suya düşen telefon pirinçte ne kadar kalmalı?

Telefonunuzu pirinç içerisinde görünmeyecek şekilde 48 saat bekletin. 48 saatin sonunda iç yüzeyde nemlenme fark ederseniz telefonu tekrar pirince koyun. Telefonun kuruduğuna emin olduktan sonra parçaları birleştirip telefonu kapalı haldeyken şarja takın ve şarjın tam olarak dolmasını bekleyin.

Suya düşen telefon açılmıyor ne yapmalıyım?

Bu yüzden saç kurutma makinesini bir kenara bırakın ve cihazınızı pirinç dolu tabak içinde 48 saat bekletin. Telefonunuzu tabaktan çıkardıktan sonra eğer hala nemliyse bir bezle silin. Nemlenme telefonun içindeyse cihazı tekrar pirinç dolu tabağa koyup 24 saat daha bekleyin. Cihaz tamamen kurumuşsa, telefonu açın.

Pirinç telefonun suyunu alır mı?

Telefonunuzu kuru bir kaba koyun, cam ya da plastik olabilir, üzerini pirinçle örtün. ... 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor. Pirinçler nemi emdiği için cihazdaki suyu çekip alıyor.

Sıvı teması olan telefona ne yapmalı?

  1. 1- Telefonunuzu sudan hemen çıkarın. ...
  2. 2- Telefonunuzu hemen kapatın ve açmayın. ...
  3. 3- Bataryayı, SD kartı ve SIM kartını çıkarın. ...
  4. 4- Telefonunuzu havlu ile kurutun. ...
  5. 1- Telefonunuzu açmaya çalışmayın. ...
  6. 2- Telefonunuzu pirinç dolu kaseye koymayın. ...
  7. 3- Telefonunuzu kedi kumu içine ya da silika jel içine koymayın.
Daha fazla öğe...

Denize düşen telefonu ne yapmalı?

O yüzden saç kurutma makinesini bir kenara bırakın ve cihazınızı pirinç dolu tabak içinde 48 saat bekletin. -Telefonunuzu uyandırın. Telefonunuzu tabaktan çıkartın, eğer dış tarafında hala nemlenme kalmışsa silin. Nemlenme telefonun içindeyse cihazı tekrar pirinç dolu tabağa koyup bir gün daha bekleyin.

Islanan telefon için ne yapmak gerek?

TELEFON ISLANIRSA NELER YAPILMALI?
  1. Telefonunuzu sudan hemen çıkarın: Telefonunuz suyla temas ettiğinde yapılacak ilk şey, hemen sudan çıkarmaktır. ...
  2. Telefonunuzu hemen kapatın ve açmayın. ...
  3. Bataryayı, SD kartı ve SIM kartını çıkarın. ...
  4. Telefonunuzu havlu ile kurutun.

Telefon pirincin içinde ne kadar kalmalı?

A) Telefonu pirincin içine koyun 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor. Pirinçler nemi emdiği için cihazdaki suyu çekip alıyor.

Telefonu pirince koymak zarar verir mi?

Bu durumda yapabileceğiniz şeyler var ve hayır, pirince yatırmak bunlardan biri değil. Telefonunuz ıslandıysa, suya düşürdüyseniz ya da üzerine herhangi bir sıvı döküldüyse yalnız değilsiniz. Bir araştırmaya göre her dört akıllı telefon kullanıcısından biri telefonuna su veya bir sıvıyla zarar veriyor.

Sıvı teması telefon çalışır mı?

Daha fazla nem emebilirseniz, telefonun kuruma şansı artırırsınız. Su ile temas ettikten sonra cihazı açmaya çalışmayın. Su hasarının devam etmesinden sonra telefonunuzu açmak, kısa devreye neden olur ve dahili parçaların korozyonu hızlanır.

Telefonda sıvı teması olduğu nasıl anlaşılır?

iPhone'da ve çoğu iPod aygıtında dıştan görebileceğiniz Sıvıyla Temas Göstergeleri (LCI) vardır. LCI suyla veya su içeren bir sıvıyla temas ettiğinde etkinleşir. Gösterge normalde beyaz veya gümüş rengindedir, ancak suya veya su içeren sıvıya maruz kaldığında tamamen kırmızı olur.

Denize düşen akıllı telefon nasıl kurtarılır?

O yüzden saç kurutma makinesini bir kenara bırakın ve cihazınızı pirinç dolu tabak içinde 48 saat bekletin. -Telefonunuzu uyandırın. Telefonunuzu tabaktan çıkartın, eğer dış tarafında hala nemlenme kalmışsa silin. Nemlenme telefonun içindeyse cihazı tekrar pirinç dolu tabağa koyup bir gün daha bekleyin.

Denize düşen telefon garantiye girer mi?

Suya giren telefon yani sıvı teması görmüş (üzerine içecek dökülmüş, yağmurda ıslanmış, denize girmiş ve benzeri) cihazlarda yaşanan sorunlar tamamen kullanıcı hatası olarak kabul edildiği için garanti kapsamı dışında kalmaktadır. Biliyoruz ki bazı cihazlarda su geçirmeme garantisi verilmektedir.