Bebeğin başına ne zaman yastık konur?

İçindekiler:

  1. Bebeğin başına ne zaman yastık konur?
  2. Yeni doğan bebek yastık kullanmalı mı?
  3. Bebeklerin yastığı nasıl olmalı?
  4. Yeni doğan bebekler neden Yastıkta yatırılmaz?
  5. Yeni doğan bebek nasıl bir yatakta yatırılmalı?
  6. Yastıksız yatınca ne olur?

Bebeğin başına ne zaman yastık konur?

Bebeklerde Yastık Kullanımına Ne Zaman Başlanmalıdır? 1 yaşından küçük bebekler, hiçbir koşulda yastık kullanmamalıdır. Aksi takdirde, Ani Bebek Ölüm Sendromu riski artmaktadır. Bebeğinizin özel bir durumu yok ise (reflü gibi), en az 2 yaşına kadar yastık kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Yeni doğan bebek yastık kullanmalı mı?

Son yıllarda yapılan çalışmalar, bebeklerin yüzüstü pozisyonda yatışı ile ani bebek ölüm sendromu [SIDS] arasında ilişki olduğunu göstermektedir. Bu nedenle ilk 4-6 ay bebeklerin sırtüstü pozisyonda yatırılması önerilmektedir. Yine aynı nedenlerden, ilk 1 sene yastık kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Bebeklerin yastığı nasıl olmalı?

Öncelikle bebeğinin ilk yastığı ince ve yumuşak olmalı. Sert ve kalın bir yastık bebeğine rahatsızlık vererek, boyun ağrılarına sebep olabilir. İlk dönemlerde bebekler için uygun pozisyonun yan tarafa doğru yatmaktır. Ancak bebekler yan pozisyonda duramazlar.

Yeni doğan bebekler neden Yastıkta yatırılmaz?

Bunun yanısıra boğulma tehlikesi göz önünde bulundurularak bebeklerde iki yaşına kadar yastık kullanılmamalıdır. Bebeklerin boyun kısımlarının daha kısa olması bu gereksinimi engeller. Ayrıca bebeğin omurilik ve boyun kaslarının gelişimi açısından da yastık kullanımı tercih edilmemelidir.

Yeni doğan bebek nasıl bir yatakta yatırılmalı?

  1. Yeni doğan bebeklerde yukarıda saydığımız ve en kötüsü de ani ölüm sendromu yaratabileceğinden dolayı yastıksız bir zeminde yatırılmalıdır. ...
  2. Yine aynı şekilde bebeğin ani ölüm sendromu risklerinden dolayı yumuşacık içine gömüleceği yataklarda yatırılmamalıdır.
  3. Bebeğin yatağı ne çok sert ne de yumuşak olmalı.
Daha fazla öğe...

Yastıksız yatınca ne olur?

Yastığın kendisi sırtınızın ağrımasına neden olmasa da, altta yatan semptomların çoğunu kötüleştirebilir . Yastıksız uyuduğunuzda vücudunuz doğal pozisyonundadır ve bu da omurganızın dinlenmesine yardımcı olur. Çoğu yastık doğru pozisyonda uyuya yardımcı olamaz ve hatta uyku duruşlarını daha da kötüleştirebilir.