20 haftalık gebelikte kanama normal mi?

İçindekiler:

  1. 20 haftalık gebelikte kanama normal mi?
  2. 6 Aylık gebelikte kanama neden olur?
  3. 5 ayda kanama olur mu?
  4. Gebelikte kan gelirse ne olur?

20 haftalık gebelikte kanama normal mi?

Haftadan Sonra Vajinal Kanama. Bebeliklerin % 4-5'inde gebeliğin bu döneminde vajinal kanama görülebilir. Bu dönemde akıntıyla karışık gelen kanama nişane gelmesi olarak yorumlanabilir ki, sonrasında 72 saat içinde doğum eylemi başlar.

6 Aylık gebelikte kanama neden olur?

Gebelik 6-8 haftalar arasındayken ise yumurtalıklardan salgılanan progesteron hormonunun salgısının bebeğe devir edilmesi esnasında bir "plasental shift (devir teslim) kanaması" görülebilir. Sıklıkla ağrısız ve hafif olan bu kanama anne adayının panik olmasına neden olur, ancak her şey yolunda seyreder..

5 ayda kanama olur mu?

Hamilelik döneminde kanamalar özellikle hamileliğin ilk birkaç ayında ve son aylarda görülebilir. Her kanama düşük belirtisi değildir ancak tüm kanamalar dikkate alınmalı ve anne adayını takip eden doktora bilgi verilmelidir.

Gebelikte kan gelirse ne olur?

Gebelik esnasında oluşan kanamaların hiç birisi normal kabul edilmez. Buna karşılık hamileyken kan gelmesi durumu gebeliğin dönemlerine göre; dış gebelik, mol gebeliği (üzüm gebeliği), bebeğin eşinin önde yer alması (plasenta praevia), eşin yerinden erken ayrılması (dekolman plasenta) gibi nedenler ile kanama olabilir.