Progestan ilac nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Progestan ilac nasıl kullanılır?
  2. Progestan 200 mg nasıl kullanılır?
  3. Progesteron iğnesi nasıl kullanılır?
  4. Progesteron günde kaç kere kullanılır?

Progestan ilac nasıl kullanılır?

Piyasada hap, ampul, iğne veya vajinal fitil şeklinde satışa sunulan sentetik progesteron hormonu takviyelerine genel olarak progestan adı verilir....Progestan takviyeleri,
  1. Ağız yolu ile (Hap, tablet olarak)
  2. Enjeksiyon yolu ile (İğne yapılarak)
  3. Vajinal yol ile (Vajinadan fitil olarak) kullanılabilir.

Progestan 200 mg nasıl kullanılır?

Olağan doz 1 kapsül akşam yatarken veya 1 kapsül sabah, 1 kapsül akşam yatarken alınır. - Tok karnına almanız önerilir. - Uyku hali oluşturabilme riski nedeni ile gece yatarken almanız tavsiye edilir. Uygulama yolu ve metodu: - PROGESTAN ağız yoluyla kullanım içindir.

Progesteron iğnesi nasıl kullanılır?

Yetişkin ve adolesanlarda kullanımı: Sekonder adet görememe durumlarında: birbirini takip eden 6-10 gün süreyle 5-10 mg/gün dozunda veya kas içine tek doz olarak 100-150 mg enjekte edilir. Not: Hasta adet olursa tedavi bırakılmalıdır. Progesteron, progesteron injeksiyonu sırasında kanama meydana gelirse bırakılmalıdır.

Progesteron günde kaç kere kullanılır?

- Mensturasyon bozukluklarında, menstrual kanamaların düzelmesine kadar. - Düşük tehdidi varsa ya da luteal yetmezlik nedeniyle meydana gelen tekrarlayan abortusların önlenmesi için günde 3 kapsül kullanılır. Günlük doz 6 kapsüle kadar çıkartılabilir.