Sakallar neden ağarır?

İçindekiler:

  1. Sakallar neden ağarır?
  2. Saç sakal ne zaman beyazlar?
  3. Sakal kıran nedir?
  4. Melanin nasıl yok edilir?

Sakallar neden ağarır?

İnsan bedeni yaşlandıkça saçlarda ve sakallarda ağarma görülür. Bunun nedeni ise, saçların renginden sorumlu olan pigmentin zamanla melanin üretim kapasitesinin azalmasıdır. Melanin üretim kapasitesi ve melanin miktarındaki azalma da saçlarda beyazlamaya neden olur.

Saç sakal ne zaman beyazlar?

Saç beyazlaması beyaz ırkta 30'lu yaşların ortalarından itibaren başlarken, Asya ırkında 30'lu yaşların geç döneminde, Afrika ırkında ise 40'lı yaşlarda başlar. 50'li yaşlarda ise kişilerin hemen hemen P'sinin saçlarında belirgin beyazlama başlamıştır.

Sakal kıran nedir?

Sakal, saç, bıyık, kaş ve vücudun diğer tüylü bölgelerinde görülebilen bozuk para büyüklüğündeki tüy dökülmeleri sakal kıran adıyla bilinen bir cilt hastalığıdır. Tıp dilinde kullanılan Latince adı Alopesi Areata'dır.

Melanin nasıl yok edilir?

Lazer ile leke tedavileri Uygulamada leke üzerine uygulanan lazer enerjisi melanin içeren hücreler tarafından emilir ve böylece ısı ortaya çıkar. Ortaya çıkan ısı, melanin boyasında parçalanarak küçülme meydana gelir. Melanin boyası küçülerek zamanla vücut tarafından ortadan kaldırılır. Böylece lekelerin rengi açılır.