Yeni halının tüyleri nasıl yok edilir?

İçindekiler:

  1. Yeni halının tüyleri nasıl yok edilir?
  2. Halıdaki inatçı çay lekesi nasıl çıkar?
  3. Havlunun tüy dökmesi nasıl geçer?
  4. Halıya çay döküldü ne yapmam lazım?
  5. Evde battaniye yıkarken hangi deterjan kullanılır?

Yeni halının tüyleri nasıl yok edilir?

Halı yüzeyindeki gevşeyen tüyleri gidermek için yeni halılarınızı ilk yıl boyunca haftada iki veya üç kez süpürmeyi sürdürün. İlk yıldan sonra haftada en az bir kez süpürmeye devam edin. Her iki yönünü de süpürmeyi unutmayın. Bu aynı zamanda evinizdeki tozlanmayı da kontrol altında tutmanızı sağlar.

Halıdaki inatçı çay lekesi nasıl çıkar?

Çay lekesini gidermek için bir kap içinde bir fincan sirke, biraz sıcak su ve bulaşık deterjanı karışımı hazırlayın. Dilerseniz çamaşır deterjanı da tercih edebilirsiniz. Bu karışımı lekeli alana dökün ve temiz bir havlu ile halıyı temizleyin.

Havlunun tüy dökmesi nasıl geçer?

En etkili yöntem, çamaşır makinesinin deterjan bölümüne biraz parfümlü amonyak veya çamaşır suyu koymaktır. Bu etkili bir taktiğidir. Ancak çamaşır suyu kullanımı ile havlulara fazla zarar vermek istemiyorsanız, durulama sırasında çamaşır makinesinin kutusuna sirke ekleyerek de havluları yıkayabilirsiniz.

Halıya çay döküldü ne yapmam lazım?

Temiz bir bez ya da peçete kullanarak, çay lekesini olabildiğince emdirin. Beze leke bulaşmayıncaya kadar tampon yaparak emdirmeye devam edin. 1 yemek kaşığı bulaşık sabunu, beyaz sirke ve 2 bardak ılık su ile karıştırın. Karışımı lekeye uygulayın ve alan temizlenene kadar mikrofiber bezle hafifçe ovalayın.

Evde battaniye yıkarken hangi deterjan kullanılır?

Battaniye yıkarken mümkünse toz deterjan yerine sıvı deterjan kullanın.