Çiçek tohumları hangi ayda dikilir?

İçindekiler:

  1. Çiçek tohumları hangi ayda dikilir?
  2. Cicek tohum nasıl Çimlendirilir?
  3. Kadife çiçeği tohumu ne zaman ekilir?
  4. Çıtlık çiçeği ne zaman ekilir?
  5. Atatürk çiçeği tohumu ne zaman ekilir?
  6. Hanım düğmesi çiçeği tohumu nasıl ekilir?
  7. Horoz fasulyesi hangi ayda ekilir?
  8. Karagöz tohumu nasıl ekilir?

Çiçek tohumları hangi ayda dikilir?

Tohum ekmek için Mayıs ayı en uygun zamandır. Hafif gölge bir yer seçilir. Yanmış gübre ile beraber kazılmış ve iyice işlenerek inceltilmiş toprağa tohumlar serpilir.

Cicek tohum nasıl Çimlendirilir?

Tohumlar ocaklama yöntemi ile de dikilebilmektedir. Toprak üzerinde üç dört santim aralıklar verilerek parmak yardımı ile küçük oyuklar açılmalıdır. Oyukların içine çiçek tohumları yerleştirilmelidir. Daha sonrası da saksının üzerine 1-2 santim kalınlığını geçmeyecek şekilde toprak dökülmelidir.

Kadife çiçeği tohumu ne zaman ekilir?

Kadife çiçeği tohumdan kolaylıkla yetiştirilebilir. Bu tohumları ekmenin en uygun zamanı da henüz bahar sıcaklarının tam bastırmadığı ancak kışın etkisinin geçtiği mart ayıdır.

Çıtlık çiçeği ne zaman ekilir?

Kadife çiçeği ekimi bahar aylarının başlarında özellikle Mart ayında yapılmalıdır. Tohumları küçük ekme kalıplarında filizlenmesi sağlandıktan sonra şaşırtma yani başka bir saksıya ekilme işlemi gerçekleştirilebilir.

Atatürk çiçeği tohumu ne zaman ekilir?

Bitkiden ayrılan sağlıklı dalların özellikle mayıs ayında torf bakımından zengin bir toprağa ekilmesi önerilir.

Hanım düğmesi çiçeği tohumu nasıl ekilir?

Hanım Düğmesi Çiçeği Beyaz Renk Çiçek Tohumu +- 30 Adet Her tohum ocağına 2-3 tohum atılmalıdır. Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına ekilmelidir. Çimlenme süresi 10-14 gündür. Çimlendirme toprağı çok sulu olmamalı hafif nemli olmalıdır.

Horoz fasulyesi hangi ayda ekilir?

Bölgemizde 1-15 Mayıs arası en uygun ekim zamanıdır. Ekim pnömatik (havalı) mibzerle 45 cm sıra arası, çeşit özelliğine göre 8-10-12 cm üzeri mesafe ile toprakta tav seviyesinden 5 cm derine yapılmalıdır.

Karagöz tohumu nasıl ekilir?

Ekim yapılacak saksıya kumlu toprak ve toprak konulmalıdır. Ancak konulacak karışım seviyesi tüm saksıyı doldurmamalıdır. Yaklaşık 3 cm kadar boşluk bırakılmalıdır. Bu işlem tamamlandıktan sonra çubuk gibi bir materyal ile tohumun 2-3 cm katı kadar derinlikler açılarak tohumlar yerleştirilmelidir.