Bağ-Kur ne zaman emekli olurum?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur ne zaman emekli olurum?
  2. Avukat Bağ-Kur ödemek zorunda mı?
  3. Bağ-Kur tescili ne demek?
  4. Ziraat Odasi kaydi nasil silinir?
  5. Serbest avukatlar Bağkurlu mu?
  6. Avukat Bağkurlu olur mu?
  7. Sigortalı çalışan avukat vergi mükellefi olabilir mi?
  8. Belediye işçisi işyeri açabilir mi?

Bağ-Kur ne zaman emekli olurum?

– 15 yılın tamamlanmasına 8 yıldan fazla ya da 10 yıldan az kalması durumunda emeklilik şartları 5400 prim günü ve erkekler için 57 yaş, kadınlar için 54 yaştır. – 15 yılın tamamlanmasına 10 yıldan fazla süre kalması durumunda emeklilik şartları 5400 prim günü ve erkekler içi 58 yaş, kadınlar için 56 yaştır.

Avukat Bağ-Kur ödemek zorunda mı?

Siz ve sizin gibi bağımsız çalışan tüm avukatlar, 'den itibaren zorunlu olarak 4/b sigortalısı olmak zorundalar.

Bağ-Kur tescili ne demek?

Bağ-Kur tescil kaydı, kişilerin sigortalı olarak çalışmaya başladığı ilk tarihtir. 3 farklı tarihten oluşan tescil kayıtları kişilerin emeklilik yaşlarının ve şartlarının belirlenmesi açısından önemli bir faktördür.

Ziraat Odasi kaydi nasil silinir?

Ziraat odasından kaydınızı sildirmek için, dilekçenizi çiftçilik yaptığınız köy veya mahalle muhtarlığına onaylatmanız gereklidir. Bu prosedür, odaya çiftçilik faaliyetine geçici ve süresiz olarak ara verdiğinizi kanıtlamak için gereklidir.

Serbest avukatlar Bağkurlu mu?

Yeni sosyal güvenlik kanununun yürürlüğe girdiği 08 tarihinden itibaren 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 186-189. ve 191. maddeleri ile 506 sayılı kanunun 86. maddeleri yürürlükten kaldırılmış ve serbest çalışan avukatlar bu tarihten itibaren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 50. ...

Avukat Bağkurlu olur mu?

Topluluk sigortasına tabi vergi mükellefi avukatlar veya vergi mükellefi olmadığı halde prim ödemeye devam eden avukatlar 5510 Sayılı yasa gereği 08 tarihinden itibaren (Bağ-kur) sigortalısı sayılmışlardır.

Sigortalı çalışan avukat vergi mükellefi olabilir mi?

Anlaşılır olması adına kestirmeden şöyle diyebiliriz: Bir avukat hem bağlı/sigortalı çalışıp hem de ayrı bir mükellefiyet açarak kendi özel işlerini yapabilir. Üstelik mükellefiyet açması ayrıca Bağ-Kur ödemesini de gerektirmez.

Belediye işçisi işyeri açabilir mi?

İş sözleşmesinde ve işyerinde uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesi varsa ve orada çalışan işçinin başka bir iş yapma yasağı bulunuyorsa kendi adınıza işyeri açamazsınız. Adınıza işyeri olması ancak sözleşmenizde 'işyeri açamaz' diye bir ibare varsa size sorun olur ve sözleşme feshine kadar gider.