Sünnete giderken yanımıza ne almalıyız?

İçindekiler:

  1. Sünnete giderken yanımıza ne almalıyız?
  2. Sünnet olunca hangi krem sürülür?
  3. Hangi durumlarda sünnet yapılmaz?
  4. 2 yaşında sünnet yapılır mı?
  5. Sünnet olan cocugun agrisi nasil gecer?

Sünnete giderken yanımıza ne almalıyız?

Hastaneye giderken öncelikli olarak alınması gerekenlerin başında yedek kıyafetler gelir. Sünnet operasyonu ciddi bir operasyon olması nedeniyle çocuğun işlem sonrasında rahat etmesi için rahat yedek kıyafetler getirilmeli ve gerekirse işlem sonrasında çocuğa bu kıyafetler giydirilmelidir.

Sünnet olunca hangi krem sürülür?

Anestol ya da Redekain merhem: Ağrıkesici kremdir. Sünnet günü ve takip eden 1-2 gün boyunca, günde 3 kere penisin uç kısmına (mor renkli parlak kısım) ince bir tabaka halinde sürünüz. Daha sonra da penis ucunda hassasiyet ya da ağrı oldukça bu kremi sürebilirsiniz.

Hangi durumlarda sünnet yapılmaz?

Acil bir sebep yoksa soğuk algınlığı vs. durumlar iyileştikten sonra yapılmalıdır. Sünnetin kesinlikle yapılmaması gereken en önemli durum hipospadias varlığıdır. Halk arasında "peygamber sünneti " denilen bu durumda idrar çıkış deliği doğuştan olması gerektiği yerde değildir.

2 yaşında sünnet yapılır mı?

Erkek çocuğu olan aileler için en önemli konuların başında gelen sünnet, kültürel olarak da erkekliğe atılan ilk adım olarak kabul ediliyor. Sünnet 2-6 yaş arasında yapıldığında ileri dönemlerde olumsuz sonuçlara neden olabileceği bilindiği için, yenidoğan dönemi sünnet için en ideal zaman olarak uygun bulunuyor.

Sünnet olan cocugun agrisi nasil gecer?

Sünnetten sonra ilk 1-2 saatte, işlem sırasında uygulanan ilaçlar nedeniyle ağrı hissedilmez. Çocuğun sonraki iki gün boyunca zaman zaman ağrı hissetmesi de doğaldır. Bu süreçte çocuğa düzenli aralıklarla ağrı kesici verilebilir. Bebeklerde ağrı kesici fitil, daha büyük çocuklarda ise şurup ya da tablet kullanılabilir.