Özgür kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Özgür kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Sevilmek zıt anlamlısı nedir?
  3. Özgür'ün anlamlısı nedir?
  4. Fakir kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Özen zıt anlamlısı nedir?
  6. Fakir zıt anlamlısı ve eş anlamlısı nedir?

Özgür kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Bunun dışında, dilimizde farklı anlamları da mevcuttur. Herhangi bir kısıtlama olmaksızın serbest, hür anlamlarına gelmektedir. Zıt anlamlısı, tutsak, köle olmakla beraber, eş anlamlısı da, azat, bağımsız ve hürdür.

Sevilmek zıt anlamlısı nedir?

İlk olarak sevinç zıt anlamlısı dediğimizde akla gelen kelime üzüntüdür. Bir diğer zıt anlam karşılığına bakacak olursak hüzün ve kederi ele alabiliriz. Ayrıca dert, tasa gibi kelimelerde yine sevincin karşılığı olarak dilimizde yer alır. Sevincin karşılığı aslında acı çekmektir.

Özgür'ün anlamlısı nedir?

Özgür kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı; hiçbir kısıtlama ya da hiçbir zorlamaya veya hiçbir şarta bağlı kalınmaksızın anlamındadır. Özgür kelimesi ile aynı anlama gelen kelime ise “hür” kelimesidir. Hür kelimesi özgür kelimesinin eş anlamlısı olan bir kelimedir.

Fakir kelimesinin eş anlamı nedir?

TDK'ya Göre Fakir Eş Anlamlısı Türk Dil Kurumu'na göre fakir kelimesinin eş anlamlısı 'fukara' ve 'yoksul' şeklinde yer almaktadır.

Özen zıt anlamlısı nedir?

Özen kelimesinin zıt anlamlısı; özensiz, gelişi güzel, alelade, dikkatsiz, üstünkörü kelimeleridir.

Fakir zıt anlamlısı ve eş anlamlısı nedir?

Fakir kelime anlamı olarak yoksul anlamına gelmektedir. Genel olarak güçlükle geçinen ve kazancının geçinmek için yeterli olmadığı durumlarda kullanılmakta olan bir kelimedir. Fakir kelimesinin zıt anlamlısı ise zengin kelimesidir. Zengin kelimesi fakir zıt anlamlısı olarak bilinir.