Tam sayı karşılığı nedir?

İçindekiler:

  1. Tam sayı karşılığı nedir?
  2. Tam sayılar nelerdir örnekleri?
  3. Tam sayı nelerdir?
  4. 1 6 tam sayı mıdır?

Tam sayı karşılığı nedir?

Tam sayılar, doğal sayılar (0, 1, 2, 3, …) ile bunların negatif değerlerinden (…, -3, -2, -1) oluşan sayı kümesi. Kesirsiz ve ondalıksız sayıların tamamı tam sayılardır. "-0" sayısı "+0" sayısına eşit olduğundan ayrı bir tam sayı değildir.

Tam sayılar nelerdir örnekleri?

Eksi sonsuzdan başlayarak artı sonsuza kadar giden bütün sayılar tam sayı olarak ifade edilmektedir. Bu konuda küme ile bir örnek vermek gerekir ise, (-5, -4, -3, -2, -1, 0, +1, +2, +3, +4, +5) şeklinde ele almak ve ifade etmek mümkün olmaktadır.

Tam sayı nelerdir?

Tam sayılar herhangi kesirli ifadeye sahip olmayan bütün sayılara denir. Ondalık olmayan olarak da tabir edilebilen bu sayılar çeşitli durumlara göre pozitif veya negatif olabilir. Almancada zahlen yani sayılar kelimesinden türetilmiştir kavram bütün negatif ve pozitif sayıları kapsar. Tam Sayı Nedir ve Nelerdir?

1 6 tam sayı mıdır?

Z = {…, –3, –2, –1, 0, 1, 2, 3, …}kümesinin elemanlarının her biri birer tam sayıdır.Tam sayılar kümesi; negatif tam sayılar, pozitif tam sayılar ve sıfırın birleşim kümesine eşittir.Negatif tam sayılar: 𝑍− = {…, –2, –1}Pozitif tam sayılar: 𝑍+ = {1, 2, …}Buna gore, Z = 𝒁− ∪ 𝒁+ ∪ {0} dır.