2019 adli tatil ne zaman başlar ve biter?

İçindekiler:

  1. 2019 adli tatil ne zaman başlar ve biter?
  2. Adli tatil hangi aylar?
  3. Hakimler ne kadar tatil yapar?
  4. Adli tatilde dilekçe verilebilir mi?
  5. Adli tatilde hangi işler devam eder?
  6. Hakimler adli tatilde çalışır mı?
  7. Adli tatilde süreler işler mi?
  8. Adli Tatil hangi süreleri keser?

2019 adli tatil ne zaman başlar ve biter?

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda "Adli tatil süresi" başlıklı 102. maddesinde: "Adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer.

Adli tatil hangi aylar?

Adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer. Yeni adli yıl bir Eylülde başlar.

Hakimler ne kadar tatil yapar?

Madde 331 - (1) Ceza işlerini gören makam ve mahkemeler her yıl ağustosun birinden eylülün beşine kadar tatil olunur.

Adli tatilde dilekçe verilebilir mi?

Adli tatilde, Kanun' da sayılanlar dışında kalan dava ve işlerle ilgili olarak verilen dava, karşı dava, istinaf ve temyiz dilekçeleri ile bunlara karşı verilen cevap dilekçelerinin ve dosyası işlemden kaldırılan davaların yenileme dilekçelerinin alınması, ilam verilmesi, her türlü tebligat, dosyanın başka bir ...

Adli tatilde hangi işler devam eder?

(3) Adli tatilde, yukarıdaki fıkralarda gösterilenler dışında kalan dava ve işlerle ilgili olarak verilen dava, karşı dava, istinaf ve temyiz dilekçeleri ile bunlara karşı verilen cevap dilekçelerinin ve dosyası işlemden kaldırılan davaları yenileme dilekçelerinin alınması, ilam verilmesi, her türlü tebligat, dosyanın ...

Hakimler adli tatilde çalışır mı?

Adli tatilde yargılama tamamen durmamaktadır. Belirli mahkemelerdeki davalarda duruşma yapılmaya devam etmekte, dosyalarda hukuki işlemler sürmekte nöbetçi mahkemeler hizmet vermeye devam etmektedir.

Adli tatilde süreler işler mi?

(4) Adli tatile rastlayan süreler işlemez. Bu süreler tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır. Madde 8 - 3. Bu Kanunda yazılı sürelerin bitmesi çalışmaya ara verme zamanına rastlarsa bu süreler, ara vermenin sona erdiği günü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzamış sayılır.

Adli Tatil hangi süreleri keser?

Tatil süresince bölge adliye mahkemeleri ile Yargıtay, yalnız tutuklu hükümlere ilişkin veya Meşhud Suçların Muhakeme Usulü Kanunu gereğince görülen işlerin incelemelerini yapar. Adlî tatile rastlayan süreler işlemez. Bu süreler tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır.