Adliyede çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

İçindekiler:

  1. Adliyede çalışmak için hangi bölüm okunmalı?
  2. Hastanede memur olmak için hangi bölüm okunmalı?
  3. Düz memurluk için hangi bölüm?
  4. Devlet memuru olmak için hangi sınava girilir?
  5. KPSS için hangi bölüm okunmalı?

Adliyede çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

Hastanede memur olmak için hangi bölüm okunmalı?

Sağlık memuru olmak için üniversitelerin, dört yıllık lisans veya 2 yıllık önlisans eğitimi veren Sağlık Yönetimi, Yaşlı Bakımı, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri gibi ilgili sağlık bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

Düz memurluk için hangi bölüm?

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

Devlet memuru olmak için hangi sınava girilir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısaca KPSS, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır.

KPSS için hangi bölüm okunmalı?

*KPSS-A GRUBU KADROLAR Bu kadrolara genel olarak SBF, Hukuk, İktisat, İİBF ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup, nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, uzman yardımcılığı ve kontrolör kadrolarına başvurabilmelerine imkân tanımaktadır.