Plasenta arkasında kanama neden olur?

İçindekiler:

  1. Plasenta arkasında kanama neden olur?
  2. Plasentanın ayrıldığı nasıl anlaşılır?
  3. Plasental ayrılma nedir?
  4. Plasental shift kanaması nedir?
  5. Plasentanın yeri değişir mi?
  6. Bebeğin plasentası kaçıncı haftada oluşur?

Plasenta arkasında kanama neden olur?

Kanamanın nedeni basit bir serviks (rahimağzı) enfeksiyonu olabileceği gibi, ablatio placenta (ablasyo plasenta okunur-plasentanın erken ayrılmasıdır) ya da placenta previa (plasenta prevya okunur, “eşin” önde gelmesidir) gibi anne adayı ve bebek açısından hayati tehlike taşıyan bir durum olabilir.

Plasentanın ayrıldığı nasıl anlaşılır?

Belirtileri. Ablasyo'nun en sık gözlenen belirtisi ağrıyla beraber koyu ve pıhtılaşmayan vajinal kanama olmasıdır. Özellikle şiddetli ayrılmalarda rahim serttir ve gevşemez. Ayrılma plasentanın ortasından olmuşsa dışarı kanama olmaz.

Plasental ayrılma nedir?

Dekolman plasenta olarak adlandırılan plasentanın erken ayrılması durumu plasentanın bebek doğmadan önce rahim duvarından ayrılması demektir. Rahatsızlık hem anne hem de bebek için ciddi tehlikeler oluşturduğundan tüm kanamalı rahatsızlıklarda olduğu gibi hemen doktora başvurmak gerekir.

Plasental shift kanaması nedir?

Plasental shift adını verdiğimiz kanama olabilir. Plasental shift demek şu demek: Önce hamilelik başlarında progesteron adını verdiğimiz hormonunu yumurtalıklar üretirken, yumurtalıklardan bir tanesi üretirken, plasenta bunu devralmaya başlayınca seviyelerde hafif bir düşme olduğu zaman kanda, hemen kanama oluyor.

Plasentanın yeri değişir mi?

20. haftadan itibaren, rutin olarak yapılan ultrason muayenelerinde plasentanın yerleşimi takip edilir. 34. haftaya kadar plasentanın yer değiştirmesi mümkündür ancak 34. haftadan sonra hala rahim ağzına yakın gözlemlenen plasenta, artık yukarı çıkamayacaktır.

Bebeğin plasentası kaçıncı haftada oluşur?

Plasenta, gebeliğin başlarında oluşmaya başlar. Plasenta ilk12 haftada gelişir.