Soğuk su ile pirinç pilavı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Soğuk su ile pirinç pilavı nasıl yapılır?
  2. Pilavlık pirinç nasıl ıslanır?
  3. Pilava soguk su konur mu?
  4. Pirinç nasıl suda ıslatılır?
  5. Pilav yaparken pirinç ıslatılır mı?
  6. Pirinç ne zaman ıslatılır?

Soğuk su ile pirinç pilavı nasıl yapılır?

Soğuk Suyla Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce pirinçleri tel süzgeçte iyice yıkıyoruz.
  2. Pilav tavasına zeytinyağını ve şehriyeleri alıp biraz rengi dönene kadar karıştırıyoruz.
  3. Üzerine pirinci alıp biraz kavuruyoruz.
  4. Üzerine oda ısısında suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Daha fazla öğe...•BE

Pilavlık pirinç nasıl ıslanır?

Pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 kere suyla yıkayın. Ilık suda ıslatıp 10 dakika bekletin, tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Bu esnada bir kenarda sıcak suyu hazır bulundurun.

Pilava soguk su konur mu?

Pilavınızı 1 bardak pirince 1,5 bardak su şeklinde ölçerek yapmalısınız. Kavrulmuş pirincin üzerine ilave ettiğiniz su da sıcak olmalı. Soğuk su koyarsanız tencerenizin sıcaklığını bir anda düşürür ve pilavınızın pişme süresini uzatarak kıvamının bozulmasına neden olursunuz.

Pirinç nasıl suda ıslatılır?

Bir ölçek kaya tuzu ile sıcak su dolu kapta 45 dakika ila 1 saat bekletiyoruz. Bekleme süresi bittiğinde pirinci akan suyun altında duru su akana kadar iyice yıkıyoruz. Pirinci yıkamaya başladığımız anda ilk akan su süt beyazken bir süre sonra su durulur, renksizleşir, işte bu aşamaya kadar yıkıyoruz.

Pilav yaparken pirinç ıslatılır mı?

Pirinç ıslatmadan da pilav yapabilirsiniz, evet bu da bir seçenek. 1-2 saat öncesinden ılık suda ıslatmaya bırakırabilirsiniz. Ancak bir önemli nokta daha var ki pirinci isterseniz ıslatın isterseniz ıslatmayın, duru su çıkana kadar pişirme işlemi öncesinde yıkamalı ve süzdürmelisiniz.

Pirinç ne zaman ıslatılır?

Pirinç pilavı yapılacaksa tuzlu sıcak suda (ne çok kaynar ne de soğuk) en az 1-2 saat kadar önceden ıslatmak, pilavın tane tane ve yumuşak olmasına, pişerken eşit pişmesine yardımcı olur. Pirinç pilavını pişirmeye başlamadan önce, suda beklettiğiniz pirinçler iyice yıkanarak nişastalı suyundan arıtılır.