Eğitim öğretim ödeneği kimlere verilecek?

İçindekiler:

  1. Eğitim öğretim ödeneği kimlere verilecek?
  2. Eğitim öğretim tazminatı ne kadar?
  3. Eğitim parası nasıl alınır?
  4. Kırtasiye yardımı kimler alabilir?
  5. Eğitim Öğretim Ödeneği Geri Alınır mi?

Eğitim öğretim ödeneği kimlere verilecek?

EĞİTİM ÖDENEĞİ KİMLERE VERİLİR? Öğretim yılına hazırlık ödeneği, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olmak üzere fiilen öğretmenlik yapanlara ödenir.

Eğitim öğretim tazminatı ne kadar?

Eğitime hazırlık ödeneğinin tutarı 2020-2021 öğretim yılı için 1210 liraydı. 2021 Eğitime hazırlık ödeneğinin tutarı 1250 lira olarak belirlendi.

Eğitim parası nasıl alınır?

Okul yardım parası almak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerine gitmek gerekir. Maddi yardım alabilmek için velilerin il meclisine dilekçe vermeleri ve destek istediklerini beyan etmeleri gerekmektedir.

Kırtasiye yardımı kimler alabilir?

Kırtasiye Yardımı Kimlere Verilir Kırtasiye yardımı; işsiz yani muhtaç velilerin çocuklarına, öksüz ve yetim çocuklara, herhangi bir işi ve düzenli geliri olmayan dul kadınların velayeti altındaki çocuklarına, dar gelirli yani yoksul ailelerin çocuklarına yapılıyor.

Eğitim Öğretim Ödeneği Geri Alınır mi?

Açıklamasında bulunmuştur. Bu açıklamalara göre; eylül ayında görevde iken, sonraki aylarda ücretsiz izine ayrılan, istifa eden veya naklen başka bir kuruma atanan öğretmenlerden öğretim yılına hazırlık ödeneği geri alınamaz.