Doğum kontrol hapı adet geciktirmek için nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapı adet geciktirmek için nasıl kullanılır?
  2. Tarçın adeti nasıl etkiler?
  3. Adet geciktirici hap primolut nasıl kullanılır?
  4. Doğum kontrol hapı bitince kaç gün içinde adet olunur?
  5. Adet söktürmek için tarçın nasıl kullanılır?

Doğum kontrol hapı adet geciktirmek için nasıl kullanılır?

Bu, yalnızca doktor önerisiyle doğum kontrol hapı kullanmakta olan kadınlar için söz konusudur. İki kutu arasında normalde verilen ilaçsız bir hafta ara yerine doğum kontrol hapı yeni bir kutuyla adeti geciktirmek istenen süre kadar devam ettirilir. İlaç kesildiğinde bir hafta içerisinde adet kanaması gerçekleşir.

Tarçın adeti nasıl etkiler?

1) Tarçın. Pek çok kadın tarafından denenen ve hemen hemen aynı sonucu alan adet geciktirici tarçın, uzun süren regl dönemini de durdurucu etkiye sahip. Çubuk tarçın veya toz tarçın eklenen suyu içmek, tarçını meyvelere veya yoğurt içine eklemek gibi yöntemleri seçebilirsiniz.

Adet geciktirici hap primolut nasıl kullanılır?

Doz: Beklenen kanamadan yaklaşık 3 gün önce başlanarak, günde 2-3 kez 1 tablet PRIMOLUT- N 10-14 günden fazla olmamak şartıyla alınır. Kanama tedavinin kesilmesini takiben 2-3 gün sonra başlayacaktır.

Doğum kontrol hapı bitince kaç gün içinde adet olunur?

21 gün boyunca içilecek olan doğum kontrol hapı, 7 gün ara ile devam etmek gerekir. Genel olarak 21 gün bittikten hemen sonra adet kanaması başlar. Bu sayede kanamanın ne zaman olacağı da tahmin edilmiş olur. Bir sonraki kutuya ise 7 gün ara verdikten sonra başlanması gerekir.

Adet söktürmek için tarçın nasıl kullanılır?

1 tane çubuk tarçın, bir su bardağı miktarında suya atılarak yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılarak, çay olarak tüketilebilir. Demlenen bu çay sıcak olarak tüketilebileceği gibi, soğuduktan sonra günde birkaç kez de içilebilir. 1 tatlı kaşığı miktarınca toz tarçın yutulabilir.