Noktalı virgül işareti ne demek?

İçindekiler:

  1. Noktalı virgül işareti ne demek?
  2. Virgül nedir ne işe yarar Nerelerde Kullanılır?
  3. Örneğin dedikten sonra hangi noktalama işareti gelir?
  4. Örneğin kelimesinden sonra virgül konur mu?
  5. Açıklama yapmadan önce hangi noktalama işareti kullanılır?

Noktalı virgül işareti ne demek?

Noktalı virgül (;), bir noktalama işareti. Çoğunlukla kendi içinde virgülle ayrılmış grupları birbirinden ayırmak ve sıra cümleleri birbirinden ayırmak için; virgülden kuvvetli, noktadan zayıf bir duraksama işareti olarak kullanılır.

Virgül nedir ne işe yarar Nerelerde Kullanılır?

Virgül, çok sayıda görevi üstlenen bir noktalama işaretidir. Bu bağlamda, cümle içerisinde aynı görevi üstlenen kelimeler ile sıralı cümleler arasına virgül konulmaktadır. ... - Kendinden sonraki cümleye bağlantılı olarak ret ya da kabul bildiren kelimelerden sonra kullanılır. - Hitap sözcüklerinin arkasına konulur.

Örneğin dedikten sonra hangi noktalama işareti gelir?

Noktalı virgül kullanılıyorsa anlamalıyız ki, bu kelimenin ardından birden fazla örnek gelecektir. Noktalı virgül "örneğin" kelimesini ve sıralanan kelimeleri birbirinden ayırır. Eğer "örneğin" kelimesinden sonra virgül kullanılıyorsa yazan kişi yalnızca bir örnek verecektir.

Örneğin kelimesinden sonra virgül konur mu?

Örneğinden sonra genelde virgül koyulmaz. Ancak bu edattan sonra ard arda sıralamalar varsa, buraya her seferinde virgül koyulur. Söz gelişi anlamına gelir.

Açıklama yapmadan önce hangi noktalama işareti kullanılır?

1- İki nokta bir açıklama yapılacakken kullanılır. Noktalı virgül ise genel olarak aralarında virgül bulunan sıralı cümleleri ayırmak için kullanılır.