Bebeklerde beyin kanaması nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde beyin kanaması nasıl olur?
  2. Prematüre bebeklerde solunum sıkıntısı ne zaman geçer?
  3. Bir bebek neden beyin kanaması geçirir?
  4. Yeni doğan bebek neden solunum sıkıntısı?

Bebeklerde beyin kanaması nasıl olur?

Semra Işık, yeni doğan dönemindeki beyin kanaması riskinin yüzde 15'lere ulaştığına dikkat çekerek aileleri belirtilere karşı uyardı: Bebekte sürekli derin uyku hali, boş bakma, ilgide azalma, emmeme veya yememe, iştahsızlık, kas güçsüzlüğü, kol bacaklarda pelte gibi olma, nöbet, bıngıldakta şişkinlik ve sertlik, ...

Prematüre bebeklerde solunum sıkıntısı ne zaman geçer?

Geçici solunum güçlüğü 2 ile 5 günde tedavi edilebilir Genelde geçici solunum güçlüğü çeken bebeklerde bu durum 2 ila 5 gün içinde düzeliyor. Akciğerlerle ilgili başka problemler söz konusu ise solunum cihazıyla destek verilmesi gerekiyor.

Bir bebek neden beyin kanaması geçirir?

BAU Tıp Fakültesi'nden Dr. Semra Işık, beyin kanamalarının en sık rastlanan nedenlerine değinerek “Bu yaş grubunda kafa içi kanamaların en sık nedeni travmalardır. Normal doğum sırasında doğum kanalından geçerken veya sezaryen sırasında doğum stresleri ile oluşan travmalara bağlı kafa içi kanamalar gelişebilir.

Yeni doğan bebek neden solunum sıkıntısı?

Hava girdikçe, yani bebek nefes alıp verdikçe, bu sıvı, akciğerin küçük kılcal damarlarınca emilir. Bazen bu sıvının emilmesi uzun sürer ve tam havalanma sağlanamadığı için “yeni doğan bebeğin geçici solunum sıkıntısı” dediğimiz durum oluşur.