Zerdeçal ve zencefil hamilelere zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Zerdeçal ve zencefil hamilelere zarar verir mi?
  2. Zencefil zerdeçal tarçın yoğurt karışımı ne işe yarar?
  3. Köri sosun içinde neler var?
  4. Zencefil zerdeçal tarçın yoğurt ne zaman yenmeli?

Zerdeçal ve zencefil hamilelere zarar verir mi?

Evet! Zencefil özellikle gebeliğin erken döneminde bulantı azaltmada etkilidir. Sabah bulantı semptomlarının azaltılmasında B6 vitamini ile aynı etkiye sahiptir. Belirli bir çalışma, 3 hafta boyunca her gün yaklaşık 1 gram zencefil alan hamile kadınları (16 haftadan az) gözlemledi.

Zencefil zerdeçal tarçın yoğurt karışımı ne işe yarar?

Yoğurt ile birlikte tüketilen zencefil, yağ yakımını hızlandırırken, zerdeçal ise vücutta bulunan ödemi atmakta ve hazmı kolaylaştırmakta. Ayrıca zerdeçal hafızayı güçlendirmede, tarçının da zayıflamada çok faydalı olduğu çalışma neticesinde kanıtlanmıştır.

Köri sosun içinde neler var?

Körinin içinde kimyon biber zerdeçal kişniş karanfil kakule zencefil hintcevizi demirhindi ve acı kırmızı biber bulunmaktadır. Köri yoğurt limon suyu ve sarmısakla bir karışım hazırlayarak kırmızı et veya tavuk yemeğinin üzerine sos yapabilirsiniz.

Zencefil zerdeçal tarçın yoğurt ne zaman yenmeli?

Zayıflatan yoğurtlu zerdeçallı zencefilli kürü 2 hafta boyunca 2 gün kullanıp 1 gün ara verip öğle ve akşam yemeklerinden 1 saat önce aç karına kullanmalısınız. 2 hafta kullanıldıktan sonra kilo verdiğinizi göreceksiniz. 2 hafta kullanımından sonra zayıflatan yoğurt zencefil zerdeçal kürünü kullanmaya 1 hafta kadar ara ...