Karanfil nerede ve nasıl yetişir?

İçindekiler:

  1. Karanfil nerede ve nasıl yetişir?
  2. Karanfil çiçeği nasıl yetiştirilir?
  3. Karanfil tohumu nereden bulunur?
  4. Karanfil baharatı nasıl elde edilir?
  5. Gül tohumu nereden alınır?
  6. Karanfil soğuğa dayanır mı?

Karanfil nerede ve nasıl yetişir?

Karanfil, Endonezya kökenli ve yalnızca Doğu Afrika ile Güney Asya'nın belirli bölgelerinde yetişiyor. Bugün dünyanın en yaşlı karanfil ağacının Endonezya'nın ünlü baharat adası Ternate'de bulunduğu söyleniyor.

Karanfil çiçeği nasıl yetiştirilir?

Karanfil çiçeğinin bakılacağı ortam oldukça önemlidir. Bu çiçekler en iyi gelişimlerini açık havada gösterir. Ev içerisinde karanfil çiçeği bakılacaksa bol güneş alan bir yere konulmalıdır.
  1. Karanfil çiçeğinin bakılacağı ortam oldukça önemlidir. ...
  2. Yeterince ışık almayan karanfillerin gelişimi yavaşlar.
Daha fazla öğe...

Karanfil tohumu nereden bulunur?

Karanfil Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? Karanfil tohumlarını çiçekçilerden temin etmek mümkündür. İstediğiniz tür karanfili söyleyerek tohum satın alabilirsiniz. Bunun yanında karışık karanfil tohumları alarak rengarenk karanfiller yetiştirmeniz de mümkündür.

Karanfil baharatı nasıl elde edilir?

Karanfil baharatı Syzygium aromaticum ağacından elde edilirken, Karanfil çiçekleri Dianthus petraeus bitkisinden elde edilirler. İlk olarak Moluk adalarında bulunmuştur. Karanfil ağacı dört mevsim yeşil kalır ve 10–20 m uzunluğa erişebilir.

Gül tohumu nereden alınır?

Gül Tohumu Nasıl Olur ve Nereden Alınır? Gül tohumundan yetiştirmek isterseniz internet ortamında, e- ticaret sitelerinden satın alabilirsiniz. Yapı marketlerinde de çeşit çeşit gül tohumları bulmak mümkündür. Ayrıca çiçekçilerden ve tohum bayilerinden de rahatlıkla gül tohumu tedarik edilebilir.

Karanfil soğuğa dayanır mı?

Kış aylarında ise karanfil türüne göre -40 derece sıcaklığa kadar direnç gösterebiliyor. Ancak bu türler genellikle özel olduğu için evlerdeki karanfillerin buna dayanması imkansız o yüzden kışın minimum 9 derece sıcaklığa sahip ortamlarda karanfil bakımı yapılabilir.