Uluslararası Ticaret ve finans Bölümü mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Uluslararası Ticaret ve finans Bölümü mezunları ne iş yapar?
  2. Neden Uluslararası Ticaret Bölümü?
  3. Dış ticaret Bölümü mezunu ne kadar maaş alır?
  4. Uluslararası Finans Bölümü mezunları ne iş yapar?
  5. Uluslararası Ticaret ve finans hangi üniversitelerde var?
  6. Uluslararası Ticaret hangi konular hakkında bilgi vermektedir?

Uluslararası Ticaret ve finans Bölümü mezunları ne iş yapar?

Bölümümüz mezunları, dış ticaret şirketlerinde, dışa açılma süreçlerindeki KOBİ'lerde, yabancı sermayeli firmalarda, Dış Ticaret Müsteşarlığı temsilciliklerinde, Sanayi ve Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları, ihracatçı birlikleri, esnaf birlikleri gibi kuruluşlarda ulusal/uluslararası işletmelerin dış ticaret ...

Neden Uluslararası Ticaret Bölümü?

Uluslararası ticaret, ülkelerin, şehirlerin ve çeşitli işletmelerin dış pazarlarda ürün, hizmet alımı ya da satımı yapmasını sağlar. Bu sayede, yerli müşterinin tercih edebileceği ürün ve hizmetlerin çeşitleri artış gösterir. Ülkelerarası olan ticaret sayesinde, firmalar gelişme gösterebilmektedir.

Dış ticaret Bölümü mezunu ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKEN YÜKSEK
Dış Ticaret Kıdemli Uzmanı3.30014.580
Dış Ticaret Sorumlusu3.1507.250
Dış Ticaret Uzman Yardımcısı3.3005.430

Uluslararası Finans Bölümü mezunları ne iş yapar?

Uluslararası finans bölümü mezunları para ve sermaye piyasalarında finansal analist olarak çalışabilirler. Ayrıca bankalarda, finans departmanlarında, danışmanlık şirketlerinde, aracı kurumlarda, yatırım şirketlerinde de imkanları vardı.

Uluslararası Ticaret ve finans hangi üniversitelerde var?

Uluslararası Ticaret Bölümü 4 yıllık yüksekokullarda ve fakültelerde yer almaktadır. Fakülte düzeyinde eğitim veren devlet üniversiteleri; Adnan Menderes Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesidir.

Uluslararası Ticaret hangi konular hakkında bilgi vermektedir?

Uluslararası ticaret bölümü, ulus aşırı şirketlerin veya uluslararası alanda olan şirketlerin yaptıkları ithalat ve ihracat ilişkileri ile ilgili ekonomik temeller ve uygulamaları, dış ticarette kullanılan belgeleri ve dış ticaret finansmanı hakkında bilgiler veren bir bölümdür.