Astsubay kaç yıl sonra emekli olur?

İçindekiler:

  1. Astsubay kaç yıl sonra emekli olur?
  2. Muvazzaf Astsubay kaç yıl görev yapar?
  3. Asker kaç yıl sonra emekli olur?
  4. TSK Personel kaç yaşında emekli olur?

Astsubay kaç yıl sonra emekli olur?

tarihi öncesinde (01.08.1992 – 31.07.1993 tarihleri arasında) yaptığı 9 aylık yedek subaylık dönemi karşılığı hak kazandığı 2 ay 8 gün FHSZ, tarihi itibarıyla tespit edilen sigortalılık süresine ilave edilir ve itibarıyla sigortalılık süresi 11 yıl 19 gün (11 yıldan fazla, 12,5 ...

Muvazzaf Astsubay kaç yıl görev yapar?

Muvazzaf astsubay olmak için temel eğitim süresi 52 haftayı geçememektedir. Muvazzaf astsubayların hizmet zorunluluğu ise 15 yıl olarak belirlenmiştir. Bu 15 yıl içerisinde muvazzaf astsubaylar kendilerine verilmiş olan görevleri yerine getirmekle mükelleftirler.

Asker kaç yıl sonra emekli olur?

Teklife göre, Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 52'den 55'e yükseltildi. Seferin gereği olarak lüzum görülmesi ve sağlık durumlarının elverişli olması halinde uzman erbaşlar 60 yaşına kadar orduya alınabilecek.

TSK Personel kaç yaşında emekli olur?

TSK personeline ilişkin kanun teklifinin ilk 8 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklife göre, Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 52'den 55'e yükseltildi. Seferin gereği olarak lüzum görülmesi ve sağlık durumlarının elverişli olması halinde uzman erbaşlar 60 yaşına kadar orduya alınabilecek.