İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri mezunu ne iş yapar?
  2. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri ne demek?
  3. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri hangi fakültede?
  4. Bilgisayar Bilimleri okuyan ne olur?
  5. Istatistik bölümü mezunları nerede çalışır?
  6. Matematik ve bilgisayar Bilimleri Bölümü Ne iş yapar?
  7. Istatistik bilimi nedir ve ne yapar?
  8. Istatistik ne kadar maaş alır?
  9. İstatistik hangi bilim dallarında kullanılır?
  10. İstatistik nedir ne işe yarar?

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri mezunu ne iş yapar?

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü; ekonomik, bilimsel, kültürel ve toplumsal düşünce ve olaylar ile ilgili olan bilgileri toparlamaktadır. Bu bilgileri istatistik tekniklerini de uygulayarak yorumlayan, sayısal yönden açıklayan bir eğitimdir dalıdır.

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri ne demek?

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünün amacı, çağdaş teknolojilere kolay adapte olabilecek, hem istatistik hem de bilgisayar alanında çalıştığı kuruma fayda sağlayabilecek ve bulunduğu sektöre fayda ve katkı verebilecek kişileri yetiştirip sektöre kazandırmaktır.

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri hangi fakültede?

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü (4 Yıllık)
ÜniversiteBölüm AdıPuan Türü
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİİstatistik ve Bilgisayar BilimleriSAY
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİİstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (İngilizce) (Ücretli)SAY
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİİstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (İngilizce) (Burslu)SAY
4 satır daha

Bilgisayar Bilimleri okuyan ne olur?

Eğitimleri esnasında edinmiş oldukları bilgiler sayesinde; Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticisi,veritabanı uzmanı, oyun programcısı, sistem analisti, ağ mühendisi, medya programcısı, siber güvenlik yöneticisi, bilgisayar programcısı,yazılım geliştirici gibi birçok alanda görev üstlenebilirler.

Istatistik bölümü mezunları nerede çalışır?

Verilerle araştırma yapan tüm şirketlerde çalışır. Devlet İstatistik Kurumu, Devlet Planlama Teşkilatı, TSE, TÜBİTAK, tüm finans kurumları ve araştırma şirketleri aklıma gelen ilk kuruluşlardır.

Matematik ve bilgisayar Bilimleri Bölümü Ne iş yapar?

Eğitim kurumlarında matematik ve bilgisayar öğretmeni olarak çalışırlar. Üniversitelerde araştırma, proje ve eğitim-öğretim işlerini yaparlar. Bilgisayar, bankacılık, finans kuruluşlarında program ve yazılım geliştirirler. Borsa, menkul kıymetler ve sigortacılık alanlarında uzman olarak çalışırlar.

Istatistik bilimi nedir ve ne yapar?

İstatistik doğru bir şekilde veri toplama ve verileri bilgiye dönüştürme bilimidir. ... Böylece, istatistiksel teknikler, belirsizliklerin varolduğu bir dünyada, bu belirsizlikleri temelde olasılık kavramı aracılığı ile kontrol altında tutar ve gözlemleri bilime dayalı bilgi ve yorum verir hale getirir.

Istatistik ne kadar maaş alır?

8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan istatikçi maaşları 20 TL seviyesindedir. 6/3 derecesinde 5 yıl deneyimli personel TL civarında aylık alır. 4/2 derecesinde 10 yıl deneyimli memura ise TL'ye yakın ücret verilir.

İstatistik hangi bilim dallarında kullanılır?

Fizik ve doğa bilimlerinden sosyal bilimlere kadar geniş bir alanda uygulanabilmektedir. Aynı zamanda iş dünyası ve hükûmetle ilişkili tüm alanlarda karar almak amacıyla kullanılır. İstatistik yukarıdaki anlamıyla tekildir. Sözcüğün çoğul anlamı, “sistemli bir şekilde toplanan sayısal bilgiler”dir.

İstatistik nedir ne işe yarar?

İstatistik doğru bir şekilde veri toplama ve verileri bilgiye dönüştürme bilimidir. İstatistik, verilerden öğrenebilmeyi, gözlemleri bilgiye dönüştürmeyi sağlar. ... Pek çok ekonomik, sosyal, politik ve askeri kararlar alınırken, istatistiksel tekniklerle üretilmiş olan bilgiler göz önünde bulundurulur.