Evde çelik eşya nasıl parlatılır?

İçindekiler:

  1. Evde çelik eşya nasıl parlatılır?
  2. Tencere dışındaki yağ lekesi nasıl çıkar?
  3. Çelik kararması nasıl temizlenir?
  4. Metal eşya nasıl parlatılır?
  5. Dışı yanmış teflon tava nasıl temizlenir?
  6. Çaydanlığın dışındaki yağ lekeleri nasıl çıkar?
  7. Tenceredeki yanmış yağ lekesi nasıl çıkar?
  8. Metal neyle silinir?
  9. Teflon tavadaki yanık lekesi nasıl çıkar?

Evde çelik eşya nasıl parlatılır?

Sadece bir çay kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı karbonata ihtiyacınız olacak. İki malzemeyi bir kabın içinde iyice karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı, çelik tencere ya da çaydanlığınızda bir miktar su ile kaynatın. Sonrasında da bol su ile durulayın ve kurulayın. Pırıl pırıl olduklarını göreceksiniz.

Tencere dışındaki yağ lekesi nasıl çıkar?

Yağ lekesi oluşan tencerenize veya tavanıza su koyun. Ardından 1 su bardağı da sirke ilave edip kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra karbonatla güzelce temizleyice leke ve yanık kalıntılarının kaybolduğunu görebilirsiniz.

Çelik kararması nasıl temizlenir?

Bir çay kaşığı kadar sirkeyi bir tatlı kaşığı kadar da karbonatla iyice karıştırın. Bu karışımı çelik tencere ya da çaydanlıkta bir miktar su ekleyerek kaynatın. Bol su işe duruladığınızda nasıl bu kadar parladığına inanamayacaksınız. Kararmış çaydanlık ya da tencerenizin içine bir yemek kaşığı kadar limon tuzu koyun.

Metal eşya nasıl parlatılır?

Temizlik kabınızın içine 2 yemek kaşığı limon tuzu ve kaynar su ekledikten sonra metal eşyanızı bu suyun içinde bekletin. Metalin cinsine göre bu işlemden sonra bazı kararmalar olabilir. Bu sorunu çözmek için aynı işlemi bu kez karbonatlı suyla gerçekleştirip metal eşyanızı bu suda bekletmelisiniz.

Dışı yanmış teflon tava nasıl temizlenir?

Teflon tavanızı temizlemek için tavanıza bol su ve yaklaşık bir yemek kaşığı kadar deterjan ekleyin. Bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile tavanızı yıkayın ve bol su ile durulayın. Teflon tava dış temizliği için de süngerin sert kısmı ya da bulaşık teli ile tencerenizi kesinlikle ovalamamalısınız.

Çaydanlığın dışındaki yağ lekeleri nasıl çıkar?

Limon ve Karbonat Önce temizlikte kullanacağınızın süngerin üzerine karbonat dökün, sonra da üzerine limon sıkın. Karbonat yağ lekesinin kabarmasına neden olacak, limon ise lekenin çözülmesini sağlayacaktır. Bu yöntemle en inatçı yağ lekelerinden bile kurtulabilirsiniz.

Tenceredeki yanmış yağ lekesi nasıl çıkar?

Karbonat, su ve sirke muhteşem üçlü Yağlı alanın her yerini kaplayacak şekilde su ekleyin. Tava ya da tencereyi bir gün boyunca bekletin. Ertesi gün bulaşık süngeri ile yıkayarak mevcut karbonatı arındırın. Yağ lekesi ve artıkların kolayca temizlendiğini göreceksiniz.

Metal neyle silinir?

Evde Metal Yüzeylerin Temizliği : Karbonat ve Sirke Çözeltisi. Metalden kir gidermede oldukça etkili olabilecek bir ev bazlı çözüm, sirke ile karıştırılmış karbonattır.

Teflon tavadaki yanık lekesi nasıl çıkar?

Sirke ve karbonat yanmış tava temizliğinde kullanılan ve temizliği kolaylaştıran en etkili malzemelerdir. Yanmış tavanın içerisini suyla doldurup içine sirke dökün ve kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın ve karbonat ekleyin. Biraz bekledikten sonra sünger yardımıyla temizleyin.