Üzüm bağına sıvı kükürt ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Üzüm bağına sıvı kükürt ne zaman atılır?
  2. Asmaya kükürt ne zaman atılır?
  3. Üzüm külleme neden olur?
  4. Tırtıl ilacı ne zaman atılır?

Üzüm bağına sıvı kükürt ne zaman atılır?

Onun için Nisan sonunda bordo bulamacı atılmadan önce kükürt atılmalıdır. Egede birinci kükürtlemeyi yapmak şarttır. Bu ilk uygulamada dekara 3 kg dan çok kükürt uygulanması bağlar için zararlı olmaktadır. İkinci uygulama bağlarda çiçek salkımları teşekkül ettikten birkaç gün sonra yapılır.

Asmaya kükürt ne zaman atılır?

Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.

Üzüm külleme neden olur?

Külleme hastalığına neden olan şey fungus adı verilen bir parazittir. Külleme hastalığı pek çok bitki türünde görülebilir. Dolayısıyla bu hastalık, bağ bitkileri için de önemli bir tehdit oluşturur.

Tırtıl ilacı ne zaman atılır?

Erken ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında, gövde ve kalın dallardaki yumurta paketleri ezilerek yok edilmeli, parazitlenmiş (siyah) yumurtaların ezilmemesine dikkat edilmelidir. 2.İlaçlama: Çiçek taç yaprakları % 80 döküldüğü dönemde.