Elma sirkesi ile banyo nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Elma sirkesi ile banyo nasıl yapılır?
  2. Sirkeli su ile yıkanmak neye iyi gelir?
  3. Elma sirkesi strese iyi gelir mi?
  4. Elma sirkesiyle duş alınır mı?
  5. Beyaz sirkeyle banyo yapılır mı?
  6. Içmek için sirkeli su nasıl yapılır?

Elma sirkesi ile banyo nasıl yapılır?

Eğer cildinizde güneş yanıkları varsa banyo suyunuza bir fincan kadar elma sirkesi ekleyin ve bununla durulanın. Eğer küvetiniz varsa bu suyun içine girin ve 10 dakika bekleyin.

Sirkeli su ile yıkanmak neye iyi gelir?

SİRKEYLE YIKANMANIN FAYDALARI: İçerdiği vitamin ve minerallerden dolayı sirke cilt bakımında etkilidir. Kepek ve egzama gibi bazı hastalıkların tedavisinde yardımcı etkisi vardır. Saç bakımında olumlu etkileri bilinmektedir. Bebekleri de yıkarken sirke karıştırılmış suyla yıkamanın faydası görülmüştür.

Elma sirkesi strese iyi gelir mi?

Elma sirkesinin mucizevi faydaları arasında stresi yok etmek de yer almaktadır. Eğer antidepresan özelliği olan besinleri tüketmek ve içecekleri içmek isterseniz her gece uykudan önce elma sirkesi tüketebilirsiniz. Kaygı ve stresi yok eden bu içecek sayesinde kendinizi bir kuş kadar hafif hissedebilirsiniz.

Elma sirkesiyle duş alınır mı?

Elma sirkesi vücudumuzdaki pH seviyesini dengeler. Bu nedenle cildiniz fazla kuruyorsa ya da çok çabuk yağlanıyorsa bu durumları sonlandırmak için duş alırken durulanma suyunuza birkaç damla elma sirkesi damlatmalısınız. Elma sirkesi, antibakteriyel ve anti-fungal özellikleri sayesinde kepeklenmeyi sonlandırıyor.

Beyaz sirkeyle banyo yapılır mı?

Asetik asit ve alfa-hidroksi asidi gözenekleri sıkılaştırır. Nemlendirilmiş bir cilt elde etmek için, banyo suyunuza iki çorba kaşığı beyaz sirke ekleyin ve cildinizi rahatlatın. Buna ek olarak ciltteki lekeleri de giderir.

Içmek için sirkeli su nasıl yapılır?

SİRKELİ SU NASIL TÜKETİLMELİDİR? Sirkeli suyun tüketimi de dikkatli yapılmalıdır. Gerek elma gerekse üzüm sirkesi yemek kaşığına koyularak içilebilir. Eğer, tadı çok ekşi geliyorsa, suyun içerisinde bir yemek kaşığı sirke katıp karıştırabilir ve bu şekilde tüketebilirsiniz.