Fissür örtücüler hangi dişlere uygulanır?

İçindekiler:

  1. Fissür örtücüler hangi dişlere uygulanır?
  2. Fissür diş nedir?
  3. Sealant ne demek diş?
  4. Kompomer dolgu nedir?
  5. Diş etinde fistül neden oluşur?
  6. Dentin çürüğü ne demek?
  7. Vitalite kontrolü nedir?
  8. Detertraj ne demek?
  9. Daimi dolgu nedir?
  10. Cam iyonomer dolgu nedir?

Fissür örtücüler hangi dişlere uygulanır?

Fissür Örtücü Hangi Dişlere Yapılır? Bu uygulama, sadece azı dişlerinin fissür çatlaklarının çürümüş yüzeylerine çocuk diş hekimi tarafından yapılır.

Fissür diş nedir?

Fissür, azı ve arka öğütücü dişlerde bulunan girintili, yarık şeklindeki oyuklara verilen isimdir. Arka dişler geniş ve büyüktür. Çiğneme görevindeki bu dişlerin yapısı, düz ve kaygan değildir. Girinti çıkıntı oluşumu bulunan oyuklarda genellikle çürükler baş gösterir.

Sealant ne demek diş?

Koruyucu Diş Tedavisi: Fissür Örtücüler (Sealantlar) Kalıcı dişlerin çiğneme yüzeyine sealant uygulamak bazı çocuklara diş çürümesine karşı ek koruma sunabilir. Sealantlar, arka dişlerin ısırma yüzeyindeki çukurları ve çatlakları (oyukları ve olukları) dolduran ince plastik kaplamalardır.

Kompomer dolgu nedir?

Çocukların dişlerine yapılan dolgulara kompomer dolgu adı verilmektedir. Bu dolgu sadece süt dişlerine uygunluk sağlamaktadır. ... Süt dişlerine ek olarak farklı tiplerde endodontik tedaviler uygulanmaktadır.

Diş etinde fistül neden oluşur?

Diş etinde veya diş eti ile diş arasında kalan anatomik boşluklarda gıda artıklarının birikmesi ve temizlenmemesini takiben ağız içi mikroorganizmalar bu bölgelerde üremeye başlar ve enfeksiyona neden olabilir. Tedavi edilmediğinde enfeksiyon apseyle sonuçlanabilir.

Dentin çürüğü ne demek?

Diş çürükleri dentin çürüğü ve mine çürüğü olarak ikiye ayrılır. Mine çürüklerinde bakterilerin oluşturduğu hasar yalnızca dişin en dış katmanı olan mine tabakasındadır ve dentinde hasar söz konusu değildir. Dentin çürüğü ise dişin diğer iç katmanlarına ulaşan çürüklerdir.

Vitalite kontrolü nedir?

Vitalite Kontrolü Nedir? Canlılık testi (ayrıca canlılık testi, duyarlılık testi) ile diş hekimi diş kökünün canlı (canlı), iltihaplı, diş travması nedeniyle hasar görmüş veya zaten ölmüş olup olmadığını belirler. Canlılık kontrolleri ayrıca bir diş protezinde (örneğin bir diş kronu) ilerlemede de yararlıdır.

Detertraj ne demek?

Diş taşı temizliği aynı zamanda tartar temizliği, detertraj olarak da bilinir. Bakteri plağının dişler üzerinde sertleşmesiyle oluşan sarı veya kahverengimsi rengi ile diş üzerinde fark edilebilen diş taşlarının temizlenmesi işlemidir.

Daimi dolgu nedir?

Kavite açılmış dişlerdeki madde kaybını geçici olarak telafi etmek amacı ile kullanılan maddelere geçici dolgu maddeleri (çinko oksit-çinko sülfat içerikli patlar, bazı simanlar), sürekli olarak telafi etmek amacı ile kullanılan dolgu maddelerine daimi dolgu maddeleri denir.

Cam iyonomer dolgu nedir?

Cam İyonomer Dolgu Nedir? Ön dişlerde ve özellikle diş köküne inmiş olan çürüklerin tedavisinde uygulanan dolgu çeşididir. Cam iyonomer, diş dolgusu çeşitleri arasında özellikle çocuklar için kullanılan bir yöntemdir.