Sigorta poliçeleri nedir?

İçindekiler:

  1. Sigorta poliçeleri nedir?
  2. Poliçe süresi nedir?
  3. Sigorta poliçesinde neler bulunur?
  4. DASK Poliçemi nasıl alabilirim?
  5. DASK nasıl hazırlanır?

Sigorta poliçeleri nedir?

Kasko Sigortası, Zorunlu Trafik Sigortası, DASK ya da Seyahat Sağlık Sigortası gibi sigorta işlemleri için sigorta şirketleri veya yetkilendirilmiş acenteler tarafından hazırlanan ve imzalanan bu belgelere Sigorta Poliçesi denir.

Poliçe süresi nedir?

Sigortalanmak istenen mal, eşya ya da teminat altına alınmak istenen, sağlık, hayat gibi kişisel değerlere dair doğru ve eksiksiz bilgilerin sigorta şirketine ulaştırılmasıyla birlikte sigortalanma süreci başlamış oluyor.Sigorta şirketi ve sigortalı arasında sözleşme yapılmasıyla başlayan poliçenin kesilme süreci 24 ...

Sigorta poliçesinde neler bulunur?

Poliçede Neler Yer Alır?
  • Tarafların temel bilgileri (isim, adres vb.)
  • Sigortanın hangi branş ve niçin yapıldığının belirtilmesi.
  • Verilen teminat bilgileri.
  • Başlangıç ve bitiş tarihleri.
  • Ödeme şartları ve sigorta priminin ücreti.
  • Tanzim tarihi.
BE

DASK Poliçemi nasıl alabilirim?

kimlik kartı ile yapılabiliyor. https://www.turkiye.gov.tr/dask-police-sorgulama adresinden yapılabilen sorgulamayla konut sahipleri zorunlu deprem sigortası poliçesini düzenleyen şirket veya acentenin bilgilerine, poliçe tarihine ve bilgilerine erişebiliyor.

DASK nasıl hazırlanır?

Dask başvurusu için en yakın sigorta acentesine ya da banka şubesine başvuruda bulunabilir. İstenilen belgeler, ilgili işlemi yapan yerlere verilerek Dask için teklif alınması gerekir. Dask fiyatları sabit olup, sigorta şirketine göre değişiklik arz etmez.