Römork anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Römork anlamı nedir?
  2. Yarı römork ismi nedir?
  3. Römork ve yari römork nedir?
  4. 2 römork araca ne denir?
  5. TIR römorkuna ne denir?
  6. Konteyner taşımacılığı yarı römork adı nedir?
  7. Konteyner taşımacılığı için tasarlanmış yarı römork nedir?
  8. Dorse yarı römork mudur?
  9. 41 römork veya yarı römorkları çekmek için imal edilmiş olan ve yük taşımayan motorlu araca ne denir?
  10. Ruhsatta ba kamyon ne demek?
  11. Yarı römork kaç kg?
  12. Konteyner No ne demek?
  13. Merkezi dingilli römork ne demek?
  14. TIR dorsesi kaç para?
  15. Aracın yürür vaziyette kütlesi ne demek?

Römork anlamı nedir?

İngilizce olarak trailer sözcüğünden geçen römorklar genellikle dilimizde tırları çektikleri için tercih edilen treyler de denmektedir. Römork Nedir? Römork motorlu araçların arkasına bağlanabilen ve çekilebilen yük taşıma aracıdır. İnsan ve yük taşımak amaçlı üretilmiş motorsuz bir taşıttır.

Yarı römork ismi nedir?

Taşınan yükün bir kısmını motorlu taşı veya aracın, bir kısmını da römorkun taşıdığı araçlara Yarı Römork adı verilir. Ön tarafında aks olmayan bu araçlara, hafif ağırlıktaki karavanlar da Yarı Römork oalrak bilinirler.

Römork ve yari römork nedir?

Römork: Motorlu araçla çekilen insan veya yük taşımak için imal edilmiş motorsuz taşıttır. Yarı römork: Bir kısmı motorlu taşıt veya araç üzerine oturan, taşıdığı yükün ve kendi ağırlığının bir kısmı motorlu araç tarafından taşınan römorktur.

2 römork araca ne denir?

Taşıt Katarı: Karayolunda bir birim olarak birbirine bağlı şekilde maksimum 2 römorktan meydana gelen araçlardır.

TIR römorkuna ne denir?

Bu sözcük İngilizcede ise "trailer" olarak kullanılır. Römorka Türkçede, İngilizceden çevrildiği şekliyle "treyler" de denir.

Konteyner taşımacılığı yarı römork adı nedir?

Kılçık Yarı Römork (Konteyner şasi yarı römork) Konteyner taşınması amacıyla tasarlanan ve imal edilen, iskelet halinde bir şasi ile taşıyacağı konteyner tipine uygun adet ve mesafede enine kroslar ucuna yerleştirilmiş konteyner kilidi (twist lock) bulunduran en az bir dingilli yarı römork aracıdır.

Konteyner taşımacılığı için tasarlanmış yarı römork nedir?

Kılçık Yarı Römork (Konteyner şasi yarı römork) Konteyner taşınması amacıyla tasarlanan ve imal edilen, iskelet halinde bir şasi ile taşıyacağı konteyner tipine uygun adet ve mesafede enine kroslar ucuna yerleştirilmiş konteyner kilidi (twist lock) bulunduran en az bir dingilli yarı römork aracıdır.

Dorse yarı römork mudur?

Farkındalık sağlamak için; Yarırömork: yükün tamamını değil bir kısmını, römork ise: yükün tamamını taşıyan araçlardır. Treylerin diğer bir adı da "dorse"dir. ... Lowbed: İş Makinaları ve/veya bölünemez büyük ebatlı veya ağır yüklerin nakliyesini gerçekleştirmek için kullanılan "Yarı Römork" araçlara verilen genel addır.

41 römork veya yarı römorkları çekmek için imal edilmiş olan ve yük taşımayan motorlu araca ne denir?

Römork veya yarı römorkları çekmek için imal edilmiş olan ve yük taşımayan motorlu araca ne denir alanındaki cevap çekicidir.

Ruhsatta ba kamyon ne demek?

BA: Kamyon Özellikle veya esas olarak malları taşımak için tasarımlanan ve imal edilen bir araç. Bu araç aynı zamanda bir römorku çekebilir. BC: Yarı römork çekici Özellikle veya esas olarak yarı römorkları çekmek için tasarımlanan ve imal edilen çekici bir araç.

Yarı römork kaç kg?

Römorklar ağırlıklarına göre 5 şekilde sınıflandırılıyor: O sınıfı: Motorlu bir araç tarafından çekilen römork veya yarı römorklar. O1 sınıfı: Yük ağırlığı 750 kg'ı geçmeyenler. O2 sınıfı: Yük ağırlığı 750 kg ve 3,5 ton arasında bulunanlar.

Konteyner No ne demek?

6 haneli Numara serisi, konteyner sahibi firma tarafından belirlenen ve konteynerleri ayırt etmek için kullanılan rakamlardır. ... Genellikle çerçeve içinde yer alan son rakam ise, kontrol numarası olarak bilinir.

Merkezi dingilli römork ne demek?

9.4- “Merkezi-dingilli römork”, römorkun azami yükünün %10'unu aşmayan yüke tekabül eden sadece küçük bir statik düşey yükün veya 1000 daN'luk bir yükün (küçük olan seçilir) çekici araca iletilecek şekilde dingillerin aracın ağırlık merkezine yakın olarak konumlandığı (yük dağılımı düzgün olduğu durum için) bir rijit ...

TIR dorsesi kaç para?

Dorse Fiyatları
Modelİlan BaşlığıFiyat
Ticari Araç Dorse Damperli Havuz (Hardox) TipiAKMANLARDAN 2019 ÇİMENLER DORSE135.000 TL
Ticari Araç Dorse Tenteli JumboAFFANDAN 2013 TIRSAN TENTELİ BPW DİNGİL PİLOT DORSE168.000 TL
Ticari Araç Dorse Tenteli JumboGEDİKLİ OTOMOTİVDEN FRUEHAUF KAYAR PERDE KAYAR BABA 1998 MODEL75.000 TL
20 satır daha

Aracın yürür vaziyette kütlesi ne demek?

6.3- “Aracın yürür vaziyette kütlesi”, aracın üstyapılı yüksüz olarak kütlesidir, çekici araç için ise çeki tertibatının kütlesi de buna dâhil edilir, eğer imalatçı üst yapı ve/veya çeki tertibatı monte etmiyorsa, aracın sürücü kabinli kütlesidir.