Mukabil ne demek cümle içinde?

İçindekiler:

  1. Mukabil ne demek cümle içinde?
  2. Buna mukabil ne demek?
  3. Bir Mukabele ne anlama gelir?
  4. Bilmukabele ne demek nasıl yazılır?
  5. Mukabele ne sembolize eder?
  6. Muayyen ayı ne demek?
  7. Bilmukabil nasıl yazılır?
  8. 1000 Mukabele ne demek?
  9. Sema'da mukabele neyi temsil eder?

Mukabil ne demek cümle içinde?

- Mukabil kelimesinin sözlük anlamı yapılan bir hareket, söylenen bir söz, yapılan davranışa karşılık olarak yapılan karşı hareket, karşı söylenen bir söz, karşı yapılan davranışa denir. - Mehmet kendisine söylenen söze mukabil bağırmaya başladı. - Yediği yemeğin mukabilinde ellerini açıp dua etti.

Buna mukabil ne demek?

Karşılık olarak kullanılan buna mukabil kelimesi, daha çok 'buna rağmen ya da buna karşın' biçiminde ele alınmaktadır. Herhangi bir durumu anlatırken kullanılır.

Bir Mukabele ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Bilmukabele kelimesi 'karşılık olarak' anlamına gelmektedir. Diğer bir anlayışla herhangi bir cümle veya davranış karşısında, ben de size, ben de, size de ya da sizlere de şeklinde bir karşılık bulunmaktadır.

Bilmukabele ne demek nasıl yazılır?

BİLMUKABELE NASIL YAZILIR? TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, bilmukabele şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı kişilerce kullanılan "binmukabele " yazımı ise doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "Bilmukabele "dir.

Mukabele ne sembolize eder?

Bir eylemi ifade eden mukabele kelimesi karşılıklı verme veya karşılıklı okuma anlamına gelir. ... Mukabele kelimesi Kur'an'ı sesli veya sessizce okuyan bir kişinin topluluk tarafından ses çıkarmadan takip edilmesidir. Kur'an sesli bir şekilde okunuyorsa Kur'an bilenler gözleri ile Kur'an'ı takip eder.

Muayyen ayı ne demek?

Kadınlarda muayyen ne demek? Bir kadının vücudunun her ay hamile kalmaya hazırlandığı süreç olan adet görme yani regl dönemi kadınların hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Adet, hayız, menstrüasyon gibi çeşitli isimlerle anılan regl olma durumu ayda bir gerçekleştiğinden halk arasında aybaşı olarak da anılmaktadır.

Bilmukabil nasıl yazılır?

Bilmukabele Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Sözcüğün Türk Dil Kurumu sözlüğünde doğru yazılışı bilmukabele şeklindedir. Bazı kelimelerde olduğu gibi kelimenin yanlış kullanımı zaman içinde doğru gibi kullanılmaya başlanabiliyor.

1000 Mukabele ne demek?

Birinin söylediği söze karşılık söylenen "ben de, size de, sizlere de" anlamında kullanılan bir söz. Örnek: "Hürmetler ederim. - Bilmukabele. HABERLER Bilmukabele ile ilgili tüm haberlere, sabah.com.tr'ye eklenen son dakika haber ve gelişmelerine 7/24 bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Sema'da mukabele neyi temsil eder?

Günümüzde de sema mukabelesi Allah'a yakın olabilme düşüncesiyle yapılan bir zikirdir. Semazen sema yaparken sağdan sola kalbinin etrafında zikir eder. Bu zikirde de dervişler manevi huzura ulaşırken onu izleyenler de aynı etki ile maneviyattan hissedar olurlar."