Melsa anlami ne?

İçindekiler:

  1. Melsa anlami ne?
  2. Melsa hangi dil?
  3. Melsa Arapça ne demek?
  4. Elisa ismi kuranda geçiyor mu?
  5. Mel ne demek?
  6. Melisa Türk ismi mi?
  7. Mel ingilizcede ne demek?
  8. Melun ne demek dinde?

Melsa anlami ne?

Melisa ismi Türkiye'de kız çocukları için kullanılan bir isimdir. Melisa adını taşıyanlar için merak edilen soru; Melisa ne demek olarak bulunabilmektedir. TDK'da Rumca kökenine sahip olduğu ve oğul otu anlamına geldiği bilinmektedir. Bilinen anlamları arasındaysa; Sevgili ve tatlı şey anlamına da gelmektedir.

Melsa hangi dil?

Yeni Yunanca ve Eski Yunanca mélissa μέλισσα "hoş kokulu bir bitki, oğulotu" sözcüğünden alıntıdır. Yunanca sözcük Yeni Yunanca ve Eski Yunanca melí μελί "bal" sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde aynı anlama gelen yazılı örneği bulunmayan *melit- kökünden türetilmiştir. melas maddesine bakınız.

Melsa Arapça ne demek?

Pürüzsüz ve düz yer. şarap.

Elisa ismi kuranda geçiyor mu?

Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemektedir. Ayrıca Elisa, Hz. Zekeriya'nın hanımının ismidir.

Mel ne demek?

Ad sözcük, Ad halinde (arıcılık, yiyecekler) bal anlamına gelir.

Melisa Türk ismi mi?

Melisa, Rumca kökenli bir isimdir. Uzun bir süredir Türkiye'de yerleşik olarak bilinen bu isim son zamanlarda çok daha popüler hale geldi.

Mel ingilizcede ne demek?

mel (maya embedded language) kısalt.

Melun ne demek dinde?

MEL'UN. 1. Allah'ın lânetine uğramış, rahmetinden mahrum kalmış, lânetlenmiş, lânetli: Nitekim İblis, fazlı sâbit olan Âdem'e secde ve serfürû etmedi ve ind-i ilâhîde matrut ve mel'un oldu (Ahmet A. Konuk).