Tamamlayici sağlık sigortası ne?

İçindekiler:

  1. Tamamlayici sağlık sigortası ne?
  2. Yatarak Tamamlayıcı sağlık sigortası Nedir?
  3. Tamamlayıcı sağlık sigortası kimlere yapılmaz?
  4. Tamamlayıcı sigorta mantıklı mı?
  5. TSS ne işe yarar?
  6. Tamamlayici sigorta kimlere yapilir?
  7. TSS hangi şartlarda ödeme yapar?

Tamamlayici sağlık sigortası ne?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaşması olan özel sağlık kuruluşlarında geçerlidir. SGK'nın karşılamadığı ya da teminat limitlerini aşan tedavi masraflarını karşılayan sigorta ürünüdür.

Yatarak Tamamlayıcı sağlık sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi sürecinde yoğun bakım, ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası istenen tetkikler, ambulans, evde bakım, diyaliz, radyoterapi, kemoterapi ve tıbbi malzeme gibi hizmetler teminat altına alınır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kimlere yapılmaz?

Söz konusu özel hastanenin özel sigorta şirketi ile tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sözleşmesinin bulunması, gerekmektedir. SGK'lı hasta kabul etmeyen sağlık kuruluşları ve özel muayenehanesinde hizmet veren doktorlar tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı dışındadır.

Tamamlayıcı sigorta mantıklı mı?

Sağlık durumunuzla ilgili giderleri karşılamak için veya bir hastalık, yaralanma sebebiyle oluşacak beklenmedik diğer masrafların ödenmesi için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak mantıklıdır.

TSS ne işe yarar?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, devlet destekli bir sigorta türüdür. ... Tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile SGK anlaşması olan özel sağlık kuruluşlarındaki tedavi masraflarınızın sigorta şirketi tarafından karşılanması, size yansıtılmaması amaçlanır.

Tamamlayici sigorta kimlere yapilir?

SGK'sı aktif olan (emekli, çalışan, SGK lı eşi/çocugu ev SGK borcu olmayan) herkes tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesinden 81 ilde yararlanabilmektedir.Tek başına çocuklar için de poliçe düzenlenebilmektedir.

TSS hangi şartlarda ödeme yapar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası tamamen isteğe bağlı olup, genel sağlık sigortalısı kişinin sağlık hizmet bedelinin SUT'ta belirtilen tutarı Kurum tarafından bu tutarı aşan ilave ücret gibi kısımları ise TSS sigorta şirketi tarafından ödenmektedir.