Megakolon ne demektir?

İçindekiler:

  1. Megakolon ne demektir?
  2. Hirschsprung ameliyati kac saat surer?
  3. Megakolon nedir kedi?
  4. Psikojenik megakolon nedir?
  5. Bebeklerde megakolon hastalığı nedir?
  6. Kabiz kedilere ne iyi gelir?
  7. Bağırsak felci nasıl olur?
  8. Enkopretik nedir?

Megakolon ne demektir?

Megakolon, kalın bağırsakta hareket yokluğu veya bağırsak tıkanıklığı denilebilir.

Hirschsprung ameliyati kac saat surer?

Karın içinin açılıp bakılması, çalışmayan barsak kısımlarının çıkarılması. Ameliyat yaklaşık olarak 3-4 saat sürebilir. İşlemden beklenen fayda çalışmayan barsak kısmının çıkarılmasıdır. İşlem danışman doktordan başka bir doktor tarafından yapılabilir.

Megakolon nedir kedi?

Megakolon, kedilerde kolon çapının artmasıyla belirlenen kolonun kalıcı dilatasyon durumudur. Konstipasyonun sağaltımında laksatifler verilmesi ya da layman ile sonuç alınabilmesine karşın megakolon durumunda medikal sağaltı yetersizdir (1,2,4,5,6,7,8,9,10,12,14,15).

Psikojenik megakolon nedir?

Psikojenik megakolon; pek çok enkopretik çocuk dışkıyı tutar ve istemli ya da ikincil olarak kabız olur, ve bu da ağrılı dışkılamaya neden olur. Büyük ve sert dışkı kitlesiyle gelişen kronik rektal gerilim, rektal duvarda tonus kaybına ve basınca duyarsızlaşmaya neden olabilir.

Bebeklerde megakolon hastalığı nedir?

Doğumsal aganliyonik megakolon olarak da adlandırılan Hirschsprung hastalığı (HH) 5000 canlı doğumda bir görülen distal barsakta myenterik ve submukozal pleksuslarda gangliyon hücrelerinin bulunmaması ile karakterize, enterik sinir sisteminin gelişimsel bir bozukluğudur.

Kabiz kedilere ne iyi gelir?

Kedilerde kabızlığın engellenmesi için aktivite düzeyinin artırılması gereklidir. Hareketlilik artırılması için onların en sevdiği oyuncaklardan ya da oyun türlerinden yardım alınabilir. Kediler kabız olmuşsa su tüketiminin artırılması gerekir.

Bağırsak felci nasıl olur?

Bağırsak boğulması bir bağırsak kıvrımının bağırsak askistyla birlikte kendi ekseni etrafında burkulması sonucunda oluşur. Burkulma sırasında bağırsak askısının kan damarları baskıya uğradığında kan akımı engellenir ya da bütünüyle durur. Bu nedenle boğulan bağırsak bölümündeki kan uçtaki kılcal damarlarda toplanır.

Enkopretik nedir?

Enkoprezis (dışkının uygunsuz yerlere tekrarlayıcı biçimde yapılması) ve enürezis (yatak ya da kıyafetlere tekrarlayıcı biçimde idrar yapılması), psikiyatri kılavuzlarında eliminasyon (dışa atım) bozuklukları olarak sınıflandırılan konulardandır.