Trafik tanzim işaret levhaları nedir?

İçindekiler:

  1. Trafik tanzim işaret levhaları nedir?
  2. Trafik işaretlerinden hangisi azami hız sınırlaması olduğunu belirler?
  3. Dikdörtgen trafik levhaları ne demek?
  4. Yasaklayıcı güvenlik levhaları ne renktir?
  5. Zorunlu haller dışında otoyollarda motorlu araçların asgari hız sınırı saatte kaç kilometredir?

Trafik tanzim işaret levhaları nedir?

Trafik Tanzim işaretleri nelerdir, yol kullanıcılarına yani sürücü, yolcu ve yayalara çeşitli kısıtlamalar ve yasaklar ile ilgili bilgi veren işaretlere trafik tanzim işaretleri denir.

Trafik işaretlerinden hangisi azami hız sınırlaması olduğunu belirler?

Azami Hız Sınırlaması 50 Levhası TT-29: Uyulması gereken hız sınırını bildirir. Azami Hız Sınırlaması 50 Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır. Uzun yıllar zorlu hava koşullarına dayanır ve renklerini kaybetmez.

Dikdörtgen trafik levhaları ne demek?

Üçgen ve eşkenar dörtgen olarak görebileceğiniz trafik levhaları uyarı anlamı taşıyanlar. ... Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor. Dikdörtgen, yuvarlak ve kare olan levhalar ise bilgi veren levhalar olarak adlandırılabilir.

Yasaklayıcı güvenlik levhaları ne renktir?

Yasaklayıcı işaretlerin (Yasak Levhaları) temel nitelikleri Yasaklayıcı levhalarda kırmızı renk halka şeklinde kullanılır. Yasaklanacak eylemin veya ürünün önüne konulan diyagonal çizgi şeklinde çizilir.

Zorunlu haller dışında otoyollarda motorlu araçların asgari hız sınırı saatte kaç kilometredir?

Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı 15 km/s, otoyollarda ise 40 km/s'tir. Tehlikeli madde taşımaya mahsus olup, boş olarak trafiğe çıkan araçlar yukarıda belirtilen kendi sınıfına giren araçlara ait hızla sürülebilirler.