Almanya aile birleşimi ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Almanya aile birleşimi ne kadar sürer?
  2. Almanya aile birleşimi vizesi nasıl alınır?
  3. Almanyada oturum almak için kaç yıl evli kalmak gerekiyor?
  4. Almanya Aile Birleşimi kimlere verilir?
  5. Aile birleşimi kimlere verilir?

Almanya aile birleşimi ne kadar sürer?

Almanya Aile Birleşimi Vizesine müracaat edecek kişilerin durumlarına göre bu süre değişkenlik göstermektedir. Genel itibari ile yaklaşık 3 ay kadar süren bu işlemler bazen daha uzun bazı durumlarda ise daha kısa sürebilmektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi nasıl alınır?

Almanya aile birleşimi vizesi ulusal (D tipi) yani uzun süreli vize kategorisine girdiği için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu'na veya Almanya Büyükelçiliği'ne yapılıyor. Aile birleşimi vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evrakları teslim etmeniz gerekiyor.

Almanyada oturum almak için kaç yıl evli kalmak gerekiyor?

Almanya evlilik Birliği sebebiyle Süresiz Oturma izni (Niederlassungserlaubnis) için başvuru sahibinin Federal Almanya'da 5 yıldan beri resmen oturuyor olması (Eş Alman ise, ya da serbest çalışıyorsa, mavi kartla Almanya'ya gelmişse 3 yıl), eşlerden en az birinin Almanya'da 60 ay sigortalı olarak bir işte çalışmış ...

Almanya Aile Birleşimi kimlere verilir?

Alman vatandaşları veya ikamet ya da yerleşme iznine sahip olan, AB ülkelerinin vatandaşı olmayan kişiler, aile bireylerini Almanya'ya getirebilirler. Buna „Familiennachzug“ („aile birleşimi“) adı verilir.

Aile birleşimi kimlere verilir?

Türkiye aile birleşimi vizesini, Türk vatandaşı ile evli yabancı ülke vatandaşı ve çocukları alabilmekte olup Türkiye'de yasal izin ile ikamet eden yabancıların eş ve çocukları da bu vize türüne başvuru yapabilmektedir.