Virüs ve Truva atları nedir?

İçindekiler:

  1. Virüs ve Truva atları nedir?
  2. Truva atı ne yapar?
  3. Solucan truva ati ve virüs arasindaki temel farkliliklar nelerdir?
  4. Truva atı hikayesi nedir?

Virüs ve Truva atları nedir?

Truva atı (veya “Trojan”), gerçek amacını gizlemek için çeşitli yöntemler kullanan zararlı yazılımları açıklayan geniş bir terimdir. ... Bu zararlı yazılım mağdurun cihazına sızmak için indirme, güvenlik açıklarından yararlanma, diğer zararlı kodlar ya da sosyal mühendislik teknikleri gibi yöntemleri kullanır.

Truva atı ne yapar?

Arka kapı Truva atı, kötü amaçlı kullanıcıların virüslü bilgisayarın kontrolünü ele geçirmesini sağlar. Yazarın virüslü bilgisayarda, dosya gönderme, alma, başlatma ve silme, veri görüntüleme ve bilgisayarı yeniden başlatma dahil olmak üzere istediği her işlemi yapmasına olanak tanır.

Solucan truva ati ve virüs arasindaki temel farkliliklar nelerdir?

Solucanlar genellikle ağ kaynaklarını hedef alırken, virüsler daha çok bulaştığı bilgisayarın sistem kaynakları üzerinde etki gösterirler. Truva atlarının hedefi ise sistem üzerinde delikler yaratarak programcısına bu bilgisayara müdahale edebileceği bir ortam yaratmaktır.

Truva atı hikayesi nedir?

Truva atı, Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketidir. ... Zekası sayesinde Athena tarafından da sevilen Odysseus'un aklına tahtadan bir at yapma fikri gelir. Plana göre Akhalılar savaştan çekiliyor gibi gözüküp, geride çok büyük bir tahta at bırakırlar.