1 dönüm yere kaç kg yonca ekilir?

İçindekiler:

  1. 1 dönüm yere kaç kg yonca ekilir?
  2. Yonca ekim nasıl yapılır?
  3. Yonja ne zaman ekilir?
  4. Bir dönüme kaç kilo ekilir?
  5. Yonca ya hangi gübre atılır?
  6. Ege'de yonca ne zaman ekilir?
  7. Yonca neyi sever?
  8. Yoncada ilk biçim ne zaman?
  9. Yonca taban gübresi ne zaman atılır?
  10. Yonca ne sıklıkla sulanır?
  11. 1000 metre kareye ne kadar yonca tohumu gider?

1 dönüm yere kaç kg yonca ekilir?

Yonca tohumu dönüme ne kadar atılır sorusunun cevabı sertifikalı, kaplı yonca tohumlarından dekara 5 kg, kapsız yonca tohumundan dekara 3-4 kg tohum ekimi önermekteyiz. Yonca desteklemesi olan bir yem bitkisidir.

Yonca ekim nasıl yapılır?

Yonca tohumları, traktör ve makineler aracılığıyla sıra halinde ekilirler. Ekim derinliği yaklaşık 0,6 cm'dir. Sıralar arasındaki mesafe normalde 20 cm veya daha azdır. Ekimden yaklaşık bir hafta sonra, ilk filizleri göreceksiniz.

Yonja ne zaman ekilir?

Yonca sonbahar ya da ilkbaharda ekilir.

Bir dönüme kaç kilo ekilir?

Korunga tohum amacıyla ekilecekse 8-10 Kg/da, ot amacıyla ekilecekse dekara 12 - 15 Kg. tohum Page 2 elle serperek ekilir. Mibzerle ekimde dekara 6 - 8 kg. tohum atılır.Serpilen bu tohumlar bir tırmıkla toprağa karıştırılmalıdır. Korunga tohumlan 3-7 cm. derine ekilmelidir.

Yonca ya hangi gübre atılır?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor. Toprak altı damla sulama ile gübreleme gerekli olduğu zamanlarda kolaylıkla uygulanabiliyor.

Ege'de yonca ne zaman ekilir?

Ekim zamanı; Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde ekim zamanı sonbahardır. Ege Bölgesinde ekim için en uygun zaman 1 Ekim-1 Kasım arasıdır. Tohumluk miktarı: Yaklaşık 2 kg/da tohum miktarı makineli ve sıraya ekimde uygundur. Elle serpme ekimde ise daha yüksek tohumluk miktarları kullanılmalıdır.

Yonca neyi sever?

- Bir yıl içerisinde yapılan biçim sayısı çok fazladır. Yonca en fazla tınlı, kumu çok olmayan, yeter derecede kireç içeren toprakları sever. Kökleri derinlere indiğinden toprağın derin olmasını ister. ... Yoncanın yetişebilmesi için toprak asitliliğinin (PH derecesinin) 5.6' dan küçük olmaması gerekir.

Yoncada ilk biçim ne zaman?

Yonca hasadı normalde çiçeklenmeden hemen önce gerçekleşir. Tecrübeli birçok çiftçi, yonca çiçeklerini ekimden hasada kadar çıkmayacağını ve dolayısıyla asla çiçek göremeyeceğinizi iddia ederler. Yonca biçimi için en uygun saat sabah saatleridir.

Yonca taban gübresi ne zaman atılır?

Ekimden önce ve daha çok ekimle birlikte taban gübresi uygulaması yapılıyor. Fosfor ağırlıklı taban gübrelemesinin ardından mart sonunda mono amonyum fosfat (MAP) gübresi dekara 3-5 kg arasında uygulanıyor. Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor.

Yonca ne sıklıkla sulanır?

Nisan,Mayıs ve Eylül aylarında 15 gün arayla, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise 10 günde bir sulanmalıdır. Her sulamada toprağın 0-120 cm si tarla kapasitesine getirilecek şekilde su verilmelidir. Yonca sulamasında dikkat edilecek önemli bir husus her biçimden sonra mutlaka sulanmalıdır.

1000 metre kareye ne kadar yonca tohumu gider?

arkadaşlar yonca 1000 metre kareye 4 kilo mübzerle ekilir.