Ölüm mazeret iznini kim verir?

İçindekiler:

  1. Ölüm mazeret iznini kim verir?
  2. Mazeret izni nasıl olur?
  3. Cenaze izni nereden alınır?
  4. Amca ölüm izni kaç gün?
  5. 657 mazeret izni nedir?

Ölüm mazeret iznini kim verir?

Öğretmenlerin mazerete dayalı 10 günlük iznini artık okul müdürü değil kaymakam veya vali verecek. Doğuma bağlı izinler ile evlenme ve ölüm izinlerinin okul müdürü tarafından verilmesine devam edilecek.

Mazeret izni nasıl olur?

Buna göre mazeret izni süreleri şöyle belirtilmiştir:
  1. İşçinin evlenmesi halinde mazeret izni süresi 3 gün,
  2. İşçinin eşinin, çocuğunun, annesinin, babasının veya kardeşinin vefat etmesi halinde 3 gün,
  3. İşçinin evlat edinmesi durumunda 3 gün,
  4. İşçinin eşinin doğum yapması halinde 5 gün mazeret izni kullanılabilir.

Cenaze izni nereden alınır?

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular sistem tarafından vakit ...

Amca ölüm izni kaç gün?

İş Kanunu ek madde 2 ile mazeret izni başlığı altında yakını ölen işçiye üç günlük olmak üzere tanınan ücretli izin hakkı işçinin tüm yakınlarına yönelik değildir. Ek madde 2'ye göre, işçiye; ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün ücretli izin verilir.

657 mazeret izni nedir?

MAZERET İZNİ (Diğer Durumlar) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104. maddesinin (C) fıkrası. 1-Memura babalık, evlilik ve ölüm halleri dışında zorunlu sebeplerde mazeretine bağlı toptan veya bölümler halinde 10 gün izin verilebilir. Zaruret hâlinde, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir.