İstihare nasıl belli olur?

İçindekiler:

  1. İstihare nasıl belli olur?
  2. Namaz kılmadan istihare olur mu?
  3. Rüya ile amel edilir mi?
  4. İstihare namazından sonra görülen rüya ne anlama gelir?

İstihare nasıl belli olur?

Buna göre, istihare namazını kılıp duasını yapan kimse, abdestli olarak, kıbleyi sağına alıp uyumalıdır. Rüyasında siyah ve kırmızı görürse yapacağı işin şer olduğuna, beyaz ve yeşil görürse hayırlı olduğuna işaret eder.

Namaz kılmadan istihare olur mu?

İstihare duası muhakkaktır ki iki rekat namazın ardından okunur. Namaz kılamayacak durumda olanlar içinse Allah'a hamd ederek, istihare namazı duası okunur. Namaz kılmadan da istihare duası okunur, ancak böylesinin daha hayırlı olduğu da bilinmektedir.

Rüya ile amel edilir mi?

İslam alimleri de rüya ile amel edilir mi sorusunun cevabı, çok net ifade ile "edilmez " şeklindedir. Yusuf suresi, Saffat Suresi, Enbiya ve Fetih surelerinde bildiğimiz rüyalarında, dinde Kuran'da yeri oldukça önemlidir. Ancak rüyalar bir dini hüküm içermez ve bundan yola çıkarak bunlara amel edilemez.

İstihare namazından sonra görülen rüya ne anlama gelir?

İstihareden sonra rüyada beyaz veya yeşil renk görmek hayra; siyah veya kırmızı görmek ise şerre ya da o işin hayırlı olmayacağına işaret etmektedir. ... Dilerse rüyanın yapar dilerse yapmaz. İstiharenin kesin bir bağlayıcılığı yoktur.