Hemorajik kist kanser midir?

İçindekiler:

  1. Hemorajik kist kanser midir?
  2. Hemorajik kist kimlerde görülür?
  3. Hemorajik kist tehlikeli midir?
  4. Hemorajik kist ne kadar sürer?
  5. Hemorajik over kisti tedavisi nedir?

Hemorajik kist kanser midir?

Hemorajik kist, ultrasonografi yardımıyla görülebilen ve tanısı konabilen bir oluşumdur. Kistin, ultrason görüntüsünde boyutu ile ilgili olarak da bilgi sahibi olunur. 5 cm. ve daha küçük boyuttaki kistler iyi huylu olarak tanımlanırken, yaklaşık 8 cm'den büyük olan kistler kötü huylu olabilir.

Hemorajik kist kimlerde görülür?

Yumurtalık kistleri doğurganlık çağındaki kadınlarda oldukça sık görülür. Kistlerin çoğu iyi huylu, basit yumurtalık kistleridir.

Hemorajik kist tehlikeli midir?

Kistlerin nadiren patlaması veya yırtılması nedeniyle karın bölgesinde kanama ve şiddetli ağrı oluşur. Bunların sonucu olarak ameliyat gerektirecek kadar zorlayıcı ve riskli durumlar yaratabilir.

Hemorajik kist ne kadar sürer?

Bu tür kistler aslında herhangi bir kanama durumu olmadan ya da tedaviye gerek kalmadan genellikle 1 ya da 2 ay içinde kendiliğinden ortadan kaybolur. Kistlerin nadiren patlaması veya yırtılması nedeniyle karın bölgesinde kanama ve şiddetli ağrı oluşur.

Hemorajik over kisti tedavisi nedir?

Hastalarda hemorajik kist ameliyatı genellikle kapalı yöntemle yani laparoskopi ile gerçekleştiriliyor. Ancak kimi zaman acil olarak kiste müdahale edilmesi zorunluluğu doğuyor ve bu gibi durumlarda açık ameliyat ile de kistin alınması gerekebiliyor.