4077 sayılı kanun nedir?

İçindekiler:

  1. 4077 sayılı kanun nedir?
  2. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun nedir?
  3. 4077 sayılı kanun mülga mı?
  4. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun amaçları nelerdir?
  5. 6502 sayılı tüketici kanuna göre ayıplı mal süresi ne kadardır?
  6. Kanunun amaci nedir?
  7. Ayıplı Mal kaç gün içinde satıcıya ihbar edilir?
  8. Ayıp ihbarı şekle bağlı mı?

4077 sayılı kanun nedir?

kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, aydınlatıcı, eğitici, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı önlemleri almak ve tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konudaki politikaların oluşturulmasında gönüllü ...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun nedir?

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve ...

4077 sayılı kanun mülga mı?

6052 sayılı Kanun yürürlüğe girmesiyle birlikte; bu konuda Türk Hukuku için bir ilk olan ve tüketici haklarını korumak anlamında bir düzenleme içeren ilk özel kanun olma özelliğini taşıyan, 23.02.1995 tarihli, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, yürürlükten kalkacaktır.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun amaçları nelerdir?

Bu Kanunun amacı; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki ...

6502 sayılı tüketici kanuna göre ayıplı mal süresi ne kadardır?

Bu süre konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıldır. İkinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu bir yıldan, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda ise üç yıldan az olamaz. 6502 sayılı Kanun'un 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası saklıdır.

Kanunun amaci nedir?

Bu maddeye göre Kanun'un amacı: Kişisel verilerin işlenmesinde, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak, Kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek (disiplin altına almak), Mahremiyet hakkının korunması, • Bilgi güvenliği hakkının korunmasıdır.

Ayıplı Mal kaç gün içinde satıcıya ihbar edilir?

1 Ticari Satışlar için de, benzer şekilde külfetler düzenlenmiştir. 6102 Sayılı TTK m.23/c hükmünde “malın ayıplı olduğu teslim sırasında açıkça belli ise alıcı iki gün içinde durumu satıcıya ihbar etmelidir.

Ayıp ihbarı şekle bağlı mı?

Hukukumuzda ayıp ihbarı kural olarak herhangi bir şekle tabi tutulmamış; eldeki davada gözetilmesi gereken ve gizli ayıbın satıcıya derhal ihbarı gerektiği yönündeki bir düzenlemeyi içeren Borçlar Kanunu'nun 198/3. maddesi de, bu ihbar için herhangi bir şekil şartı öngörmemiştir.