Yaratıcı Drama nedir nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yaratıcı Drama nedir nasıl yapılır?
  2. Eğitimde dramanın hedefleri nelerdir?
  3. Dramatik oyunların en bilindik örnekleri nelerdir?
  4. Drama da ne yapılır?
  5. Yaratıcı drama çalışmasında ortam belirlenirken neye dikkat edilir?
  6. Drama nedir örnekleri?

Yaratıcı Drama nedir nasıl yapılır?

Yaratıcı drama; bir grubu oluşturan üyelerin yaşama deneyimlerinden yola çıkarak, bir amacın, düşüncenin, doğaçlama, rol oynama (rol alma) gibi teknik- lerden yararlanarak, canlandırılmasıdır.

Eğitimde dramanın hedefleri nelerdir?

Yaparak ve yaşayarak öğrenme olarak da tanımlanan yaratıcı dramanın amaçları: Yaratıcılık ve estetik gelişimi sağlama. Eleştirel düşünme yeteneği geliştirme. Sosyal gelişim ve birlikte çalışma becerisi geliştirme.

Dramatik oyunların en bilindik örnekleri nelerdir?

Dramatik Oyun ve Rol Oyunu

  • Örnekler:
  • Postacı; Postacı çantası, posta kutusu, mektup, paket.
  • İtfaiyeci; Hortum, itfaiye arabası, merdiven, şapka.
  • Bakkal/ Manav; Önlük, sepetler, oyuncak para, yazar kasa, konserve yiyecekler ve kutular, alışveriş çantaları ve el arabası
  • Fırıncı;

Drama da ne yapılır?

Nesnelerden yola çıkılarak yapılan dokunma duyusunu geliştirici oyunlar , seslerin çağrıştırdıklarını canlandırma , resimsel olarak göz önüne getirme ve seslerle öykü yaratma çalışmaları bu tür drama aşamalarıdır.

Yaratıcı drama çalışmasında ortam belirlenirken neye dikkat edilir?

Yaratıcı drama çalışma ortamı işlenen konuya uygun olarak deneyimlerini hatırlayabilmelerine, yansıtabilmelerine, eleştiriler yapabilmelerine, duygularına ilişkin yorumlar yapabilmelerine, sosyal, duygusal ve bilişsel yönden bireyler farklılıklarını fark edebilmelerine, duygu ve heyecanlarını hissedebilmelerine, ...

Drama nedir örnekleri?

Dramatik oyun içinde çocuk kendini ifade eder. Çocuğun ilgisine göre tekrar oynanabilir. Örneğin; evcilik, doktorculuk gibi oyunlar için dramatik sözcüğü eyleme dayalı olması, hareketli oyun ve canlandırmalara yer verilmesi açısından kullanılmaktadır. Dramatik oyun anlıktır, süresi belli değildir.