Kazı Dolgu Nedir?

İçindekiler:

  1. Kazı Dolgu Nedir?
  2. Kazı ekibi kimlerden oluşur?
  3. Kazı biliminin adı nedir?
  4. Arkeolojik kazı ve yüzey araştırması nedir?
  5. Arkeolojik kalıntı ne demek?
  6. Arkeolojik kazılarda neler bulunur?
  7. Sondaj kazısı nedir?
  8. Rastlantısal kazılar nelerdir?

Kazı Dolgu Nedir?

Kazı ve dolgu işleri: Taahhüt konusu olan tüm yapıların tasdikli projelerine göre zemine oturtulması ve temellendirilmesinde gerekecek zemin kazıları ile bu yapılarda zorunlu olacak dolguların (temel ve bodrum kısımlarında, hizmet yolları, otoparkları ve meydanlarında ve diğer yerlerde) yapılması işleridir.

Kazı ekibi kimlerden oluşur?

Peki Kazı Ekibi kimlerden oluşur ?

  • Kazı Başkan Yardımcısı
  • Heyet Üyeleri.
  • Bakanlık Temsilcisi.
  • Arkeolog.
  • Sanat Tarihçi.
  • Antropolog.
  • Tarihçi.
  • Mimar.

Kazı biliminin adı nedir?

Arkeoloji eski kültür ve medeniyetleri, günümüze ulaşabilmiş maddi kalıntılarını inceleyerek yeniden kurmaya çalışan bilim dalıdır. Eski kültürlere ait kalıntıların büyük bir bölümü toprak altında kaldığından bunları açığa çıkarabilmek için çoğu zaman kazı yapmak gerekir.

Arkeolojik kazı ve yüzey araştırması nedir?

Yüzey araştırması, arkeolojide belirli bir bölge üzerinde yürüyerek ve gözlemleyerek ekip halinde yapılan Alan araştırmaların tümüne verilen isimdir.

Arkeolojik kalıntı ne demek?

Asırlarca toprak ya da su altında kalan ya da başka kültür kalıntılarınca örtülen her türlü arkeolojik yapı, belge ve diğer kalıntıları; arkeolojik sit alanında arkeoloji bilimine uygun biçimde gün yüzüne çıkarmak için yapılan kazma işlemidir.

Arkeolojik kazılarda neler bulunur?

Arkeolojik kazı sonucunda eski insanların yaşadığı evleri, kullandığı eşyaları, araç-gereçleri, giyimleri, inançları, konuştukları dili, gelenek görenekleri sanatları, yani Kültürleri Hakkında bilgi sahibi oluruz.

Sondaj kazısı nedir?

Sondaj nedir? Sondaj: Arkeolojik araştırma ve kazı yapılan bir alanda, alttaki yerleşim tabakalarını saptamak ve incelemek amacıyla, dar bir alanda yapılan derin kazı.

Rastlantısal kazılar nelerdir?

3. Rastlantısal Kazılar. Adında da anlaşılacağı üzere rastlantı sonucu ortaya çıkan eserlerin bulunduğu alanlarda yapılır. Güney Fransa'daki Paleolitik çağın ünlü “Lascaux Mağarası”, 1940'da dört öğrencinin kökünden sökülmüş bir ağacın oluşturduğu çukuru incelemeye kalkışması üzerine ortaya çıkmıştır.